27. 09. 2020.
NSRS nastavlja raspravu o Prijedlogu ekonomske politike

NSRS nastavlja raspravu o Prijedlogu ekonomske politike

“Čašćenje” među poslanicima u NSRS: Mravojedi, zmajevi, papci, izdajnici…

U međuvremenu je novi saziv, u prvih sedam mjeseci rada, od planiranih 94 usvojio 13 prijedloga i 30 nacrta Zakona. Prema riječima prvog čovjeka parlamenta, manje od 50 odsto i nije tak loš rezultat. Nedeljko Čubrilović ipak tvrdi da je čekićem trebalo koji put jače da udari.

“Bili ste svjedoci da sam opominjao predsjednika kao i neke poslanike da ne koriste govornicu baš u ovom trenutku za neke stvari. Potpuno ste u pravu da je bilo neprimjerenih izjava. Pogotovo to ne treba da se radi kada se obraćaju lično ili da jedni drugima pominju porodicu”, rekao je Čubrilović.

Osim ličnih sukoba i niskih udaraca, novi saziv skupštine obilježila je nestabilna skupštinska većina. Turbulencije su bile veće samim tim što je sedam poslanika promijenilo klub ili stranku. I oni koji parlamentarce godinama budno prate kažu da ne pamte takav haos.

“Ono što je karakteristika rada Narodne skupštine je ogromna politička nekultura kakva nije zapamćena u prethodnim sazivima, i sve to ukazuje da bi u drugom dijelu bilo neophodno uvesti kodeks ponašanja, jer diskusije kojima prisustvujemo nisu nešto što ulijeva povjerenje i nadu građanima RS”, smatra Željko Ninković iz Centra civilnih inicijativa.

Kada su u pitanju diskusije između vladajućih i opozicije uglavnom su ih vodili poslanici sa podužim poslaničkim stažom. Moglo bi se reći da su Radovan Višković, Milan Kovač, Spomenka Stevanović na jednoj, Dragan Čavić, Vukota Govedarica i Branislav Borenović na drugoj strani, svoje vrijeme znali da iskoriste.

Sudeći prema onima koji se za riječ ni jednom nisu javili, moglo bi se reći da su ih građani izabrali da ćute. Milorad Jagodić iz SNSD-a, Branko Butulija iz SDS-a, DNS-ov Slavko Gligorić ili PDP-ov Zoran Pologoš samo su neka od imena za koja šira javnost nije ni čula. (ATV)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender