26. 09. 2020.
Demofest uživo: Večeras finale, TBF najavio dva i po sata ludila

Demofest uživo: Večeras finale, TBF najavio dva i po sata ludila

Demofest uživo: Večeras finale, TBF najavio dva i po sata ludila

Prošli nastup na ovom festivalu pamte kao najbolji do sada, a ovo je odlična prilika da im ovogodišnji koncert bude ubjedljivo najbolji u životu. Za večeras su nam spremili novi miks.

“Proširili smo nastup na nekih dva i po sata, svaki put kad smo nastupali u Banjaluci, publika nas je primila, ono, ludilo, tako da nam neće biti teško. Uvrstićemo pet- šest novih pjesma a ostalo ćemo prošarati”, rekao nam je Mladen, vokal TBF-a.

“Nećemo moći parirati Eagles-ima….. u količini ispijenog alkohola”, započeo je priču Saša. “Jedva čekam koncert, produkcija je vrhunska, ovdje se uvijek lijepo osjećamo i sviraćemo neke pjesme koje nismo dugo svirali”.

Kad su u pitanju mladi bendovi uvijek osluškuju.

“Mort smo upratili, sreli smo se par puta, totalno je super kako im se razvila priča nakon Demofesta, stalno sviraju, meni se sviđa to što rade. Uvijek mi je zanimljivo pratiti šta se dešava, očekujem uvijek nešto novo, pogotovo u regionu”, rekao je Mladen, javlja Mondo.

Da li je na ovim prostorima bolje pjevati na domaćem ili engleskom jeziku, otkrio nam je Saša.

“Ima sve više onih koji pjevaju na engleskom i prolaze puno bolje nego prije, valjda zato što sad svi znaju engleski, ove nove generacije, sve bolje ga i govore. Najbitnije mi je da kad slušam pjesmu da vjerujem onome što taj neko pjeva. To je nemoguće kad je npr. loš akcent ili slično. Danas je to mnogo bolje, teško je prepoznati je li bend domaći ili ne. Ima to neku perspektivu. Ako želiš pisati u duhu nekog jezika bitno je da živiš tu gdje se taj jezik govori. Preporučio bih onima koji pišu na engleskom da odu bar koju godinu živjeti negdje gdje se govori taj jezik”, savjetovao je Saša mlade bendove.

Njihov posljednji album “Danas, sutra” izašao je prije par mjeseci, a snimali su ga u atomskom skloništu.

“Tu smo prije vježbali i onda smo htjeli snimiti par pjesama. Krenuli smo i u startu smo dobili ok zvuk i onda smo samo nastavili dalje. Po prvi put nismo imali fazu probi, nego smo odmah snimali. Ideja je bila i da mi miksamo album, ali skontali smo da to ne ide, pa smo miksali u Sloveniji, tako da je puno bolje ispalo”, kazao je Mladen.

Američki rok sastav Eagles of Death Metal otkazao je svirku na finalnoj večeri osmog banjalučkog Demofesta, tako da nas večeras očekuju nastupi 13 finalista, prošlogodišnjih pobjednika Hulahoop i drugoplasiranog benda Punkart, javlja Mondo.

Nemojte da vas vrućina spriječi da dođete na Kastel!

Ovdje možete pratiti veliko finale Jelen Demofesta:

https://www.youtube.com/watch?v=P64IBRaw7Pw&feature=youtu.be

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender