24. 09. 2020.
Kalifornija: Šumski požar zahvatio vozila na autoputu (VIDEO)

Kalifornija: Šumski požar zahvatio vozila na autoputu (VIDEO)

Kalifornija: Šumski požar zahvatio vozila na autoputu (VIDEO)

Vatrogasci su danas nastavili borbu sa požarom koji zahvatio rastinje duž jednog od glavnih autoputeva u Kaliforniji, a na stotine kampera, među kojima ima djece, evakuisano je tokom noći, saopštili su zvaničnici.

Najmanje 1.000 vatrogasaca je angažovano na suzbijanju požara, saopšteno je iz Nacionalnih šuma San Bernardino na Tviteru.

Odjeljenje šerifa okruga Los Anđeles objavilo je da je 130 djece sa specijalnim potrebama evakuisano iz kampa u planini i da se priprema evakuacija još 170 djece.

Prethodno je saopšteno da je evakuisano oko 300 kampera autobusima.

Požar je izbio u petak u blizini autoputa I-15, sjeverno od Los Anđelesa, a plamenovi koji su se protezali preko kolovoznih traka, zahvatali su vozila, primoravajući vozače da zapaljene automobile napuste.

Oko 30 vozila je uništeno ili oštećeno, a glavni put od Los Anđelesa do Las Vegasa je morao da bude zatvoren, iako su dvije trake kasnije otvorene.

Požar je, takođe, uništio najmanje pet obližnjih kuća, a ugroženo je još najmanje 50 domaćinstava na tom području.

Vatrogasna služba je saopštila da je požar zahvatio 3.500 ari, a, za sada, nije poznato da li je u njemu neko povrijeđen.

Šumski požari su uobičajna pojava u Kaliforniji, ali ih je sve više zbog rekordnih suša sa kojima se ta država suočava četvrtu godinu za redom.

Za sada nema izvještaja o ozbiljnijim povredama. Zbog uticaja vrućih pustinjskih vjetrova, vatra je izbila duž glavnog autoputa između Južne Kalifornije i Las Vegasa.

Predstavnci vatrogasne službe San Bernanadina su naveli da je najmanje pet kuća spaljeno a plamen preti prema još 50. Na autoputu je vatrom oštećeno još 10 automobila.

Vatra je primorala vlasti da zatvore nekoliko traka na autoputu, što je prouzrokovalo saobaćajni zastoj kilometrima. Portparol patrole kalifornijskog autoputa Stiv Karapia je rekao da je 50 do 75 vozila ostalo napušteno, prenose agencije.

https://www.youtube.com/watch?v=rvuWJmmO7f4

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender