20. 10. 2020.
Požar na području Trebinja pod kontrolom

Požar na području Trebinja pod kontrolom

Požar na području Trebinja pod kontrolom

Elez je naglasio da nema ugroženih naselja i objekata, napominjući da od ranih jutarnjih časova helikopter Oružanih snaga BiH dejstvuje po rejonu Trebinjskih brda.

Na terenu je 50 ljudi – vatrogasci, pripadnici Oružanih snaga BiH, radnici Centra za gazdovanje kršom, te dio jedinice Civilne zaštite “Hidroelektrana na Trebišnjici”, koji odmah nakon dejstva helikoptera učestvuje u gašenju požara na terenu.

On je podsjetio da je sinoć od 20.00 do 21.00 čas tri puta dejstvovao helikopter Oružanih snaga BiH po rejonu sela Lug, kao i da je oko 18.00 časova došla pomoć iz Herceg Novog – osam vatrogasaca i jedna cisterna koji su angažovani na gašenju požara.

Prema Elezovim riječima, na području opštine Gacko i dalje je aktivan požar na potezu selo Dobrelji – selo Danići. “Požarište je na nepristupačnom terenu. Nema opasnosti za naselja. Vatrogasci prate situaciju”, rekao je Elez.

On je dodao da je, prema podacima kojima raspolaže Civilna zaštita, na području Banjaluke Vatrogasna brigada imala pet manjih intervencija, od kojih dva požara na niskom rastinju u mjestima Metlari i Rekavice, a da su ostale tri intervencije bile gašenje zapaljenog smeća i šupe.

Na području opštine Prnjavor na lokalitetu Brdo Ljubić, mjesto Čavka, juče se zapalila šuma i nisko rastinje, a požar je ugašen u 17.40 časova.

U gašenju je učestovalo šest vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom i devet radnika šumarije. Nije bilo povrijeđenih lica.
Vatrogasci su noćas intervenisali u mjestu Bjelogorci na području opštine Pale i uspješno ugasili požar na pomoćnim objekatima na kojima je pričinjena veća materijalna šteta. U gašenju su učestvovala dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender