26. 09. 2020.
Olimpijski bazen na remontu u sred sezone

Olimpijski bazen na remontu u sred sezone

Olimpijski bazen na remontu u sred sezone

Zbog redovnog godišnjeg remonta, Gradski olimpijski bazen biće zatvoren od 27. jula do 14. avgusta ove godine, saopšteno je iz JP „Akvana”.

Gradski olimpijski bazen inače radi svakim danom od 7 do 23 časa.

Olimpijski bazen, dimenzija 50×25 metara, projektovan je po standardima Svjetske plivačke i vaterpolo federacije i osposobljen je za takmičenja na najvišem međunarodnom nivou.

Pored Olimpijskog bazena nalazi se i dječiji bazen dimenzija 25×10 metara, kao i tribine kapaciteta 532 mjesta.

Osim za plivačke i vaterpolo klubove, Olimpijski bazen je na raspolaganju i rekreativcima. Škola plivanja, škola korektivnog plivanja i akva aerobik samo su neki sadržaji koje nudi Gradski olimpijski bazen.

Odlična posjećenost kupača u “Akvani”

Dosadašnju ljetnju sezonu u “Akvani”, koja je zvanično počela 1. juna, osim lijepog vremena, obilježio je i rekordan broj posjetilaca. Tako je u vodeni park, proteklu nedjelju, 19. jula, ušlo preko dvije hiljade kupača, što je najviše dnevnih posjeta od početka ovogodišnje sezone, kazao je Vedran Mitrović, direktor Javnog preduzeća “Akvana”.

– Povoljne cijene sezonskih karata, proširen i poboljšan kvalitet ugostiteljske usluge i dodatni sadržaji za naše najmlađe posjetioce uticali su na to da se poveća broj kupača – kaže Mitrović, dodajući da će se zaposleni u „Akvani“ potruditi da cijelu sezonu obilježe brojne pogodnosti za posjetioce vodenog parka.

U tom smislu, najavio je akciju pod nazivom “Otpad nije smeće”, koja je počela danas i u okviru koje će posjetioci vodenog parka “Akvana” moći svakog utorka dobiti cjelodnevnu ulaznicu u zamjenu za tri poklopca jogurta “vitalija”, “moja kravica” ili „balans plus“ u čaši.

– Oni koji svakog utorka, počevši od danas pa do kraja sezone, 31. avgusta, od 10.30 do 11.30 časova, donesu tri poklopca nekog od ove tri vrste jogurta imaće besplatnu ulaznicu za taj dan – naglasio je Mitrović i dodao da su građani pokazali veliko interesovanje za ovakve akcije. Osim ove, on je za predstojeći vikend, tačnije od 24. do 26. jula, najavio održavanje tradicionalnog međunarodnog turnira u odbojci na pijesku.

Osim poboljšane ponude, u vodenom parku posebno ističu činjenicu da je higijena na bazenima i ove godine na najvišem nivou.

– Najsavremenija postrojenja za prečišćavanje vode garantuju higijensku ispravnost i besprijekornu čistoću vode koja se mijenja i do pet puta u toku dana. Tačnije, za dva sata se pročisti svih dvije hiljade kubika vode iz sva tri bazena – istakao je Mitrović, i dodao da Institut za javno zdravstvo RS kontroliše ispravnost vode jednom sedmično. Do sada nije bilo ekscesnih situacija.

Cijene karte

Cijena cjelodnevne ulaznice iznosi pet konvertibilnih maraka, četiri marke se plaća od 12 časova, a tri od 16 časova. Dnevna ulaznica za tročlanu porodicu iznosi 12 KM, a za četvoročlanu 15 KM, dok se iznajmljivanje ležaljke plaća dvije KM, a suncobrana jedna marka. Sezonska ulaznica za deset ulazaka iznosi 35 KM, 60 KM se plaća 20 ulazaka, 80 KM za 30 ulazaka i 100 KM za neograničen broj ulazaka.

Radno vrijeme je svakim radnim danom od 10 do 20 časova, a vikendom od 9 do 20 časova.

Vodeni park „Akvana“, koji se prostire na 38.000 metara kvadratnih, je najveća turistička i zabavna atrakcija ove vrste u Banjoj Luci i širem okruženju. Smješten je u neposrednoj blizini centra grada u banjolučkom naselju Borik. U sastavu akva parka nalaze se tri bazena: dječiji, plivački i bazen sa atrakcijama (tobogan dužine 100 metara, vodeni tok, vrtlog, fontane, masažna ležišta i masažni mlazevi) ukupne vodene površine od 1.500 metara kvadratnih, kao i velike zelene kaskade i površine sa prirodnim hladom od 24.000 metara kvadratnih.

U kompleksu „Akvane“ su dva košarkaška terena i teren za odbojku na pijesku, picerija i dva kafea. Na spratu se nalaze restoran i bar.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender