24. 09. 2020.
Šta reći: Pitanje za posao na koje nema tačnog odgovora

Šta reći: Pitanje za posao na koje nema tačnog odgovora

Kako preživjeti radni dan na poslu nakon besane noći

Video “How To Recover From An All-Nighter” iz serije “Science of Us” magazina “New York” nudi savjete kako preživjeti radni dan nakon besane noći.

Ukoliko ste neispavani, od najveće pomoći biće izlaganje sunčevoj svjetlosti, zdrava ishrana, strateški dobro raspoređene (ispijene) šoljice kafe i dodir sa realnošću – najviše truda potrebno je uložiti u prvih par sati jer ćete u toku dana najvjerovatnije moći da se bavite samo radom.
Osim savjeta koje nudi video, postoji još par načina na koje se možete razbuditi i snabdjeti tijelo energijom.

Ukoliko drijemka nije moguća, Doktor Metju Edlund, autor knjige “The Power of Rest”, preporučuje “paradoksalno opuštanje”. Potrebno je zatvoriti oči jednom rukom, a drugom pokazati na napetu grupu mišića i koncentrisati se na nju oko 30 sekundi. Ovaj proces treba primijeniti na cijelom tijelu, a Edlund navodi da će se nakon toga osoba osjećati znatno energičnije.

Desetominutna šetnja između 13 i 15 časova takođe će pospiješiti funkcije mozga, navodi Majkl Breus, autor knjige “The Sleep Doctor’s Diet Plan”.

Naravno, to ne znači da ćete uvijek tako lako moći da se izborite sa nedostatkom sna – vodite računa o tome da vam se neprospavana noć ne ponovi jer dugoročna deprivacija sna povećava šanse za prejedanje i negativno utiče na imunitet, pa je veća šansa da ćete se razboljeti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender