23. 09. 2020.
Predsjednik FK Borac: Ako  hitno ne nađemo 300.000 KM, odosmo u stečaj

Predsjednik FK Borac: Ako hitno ne nađemo 300.000 KM, odosmo u stečaj

Borac pregovara sa Gaspromom

Poslije Zenita, Šalkea, Čelsija i Crvene zvezde ruski gigant Gazprom mogao bi postati sponzor i banjalučkog Borca

Ovu mogućnost najavio je predsjednik Borca Draško Ilić, rekavši da su razgovori sa Gazpromom u toku.

“Mi ovih dana ozbiljno razgovaramo sa firmom Gazprom koja je pokazala svoj interes i možda želju da postane sponzor ovog kluba. Svakako da će Gazprom i mnogo drugi koji će prići i stati uz sport imati određene zahtjeve ali očekujemo da će lokalna zajednica biti spremna da ih ispuni jer ovom gradu trebaju takvi investitori i trebaju takvi privredni subjekti koji će ostvariti svoje ciljeve, ali isto tako podržati sport, kulturu i druge društvene djelatnosti u Banjaluci”, rekao je Ilić, govoreći o situaciji u klubu na konferenciji za novinare povodom početka nove sezone.

Gazprom je sponzor Zenita, Čelsija i Šalkea i Crvene zvezde, tako da bi Borac bi bio peti klub, odnosno drugi na ovim prostorima koji bi imao podršku ruskog velikana.

“Nije se Gazprom desio slučajno. Naša komunikacija sa ljudima iz privrede traje već duže vrijeme i mi smo se obratili toj svjetskoj kompaniji, imajući iskustva da u Beogradu podržavaju Crvenu zvezdu sa 5,5 miliona evra, mislili smo da možda na neki način Borac bude Zvezdi pandan klub iz RS i da pokušamo da se obratimo i zatražimo komunikaciju sa takvim privrednim gigantom. Nisam sto posto siguran u ishod, ali mi smo otvorili te razgovore i oni će trajati. Rekao sam da i Gazprom i neke druge kompanije, kada im se opbraćate, oni imaju svoje određene zahtjeve. Oni se ne odnose na Borac, već na lokalne zajednice i vlade, ali i njihova mogućnost da jedini stanu iza finansiranja sporta i ostalih djelatnosti. Treba to da iskoristimo i na bazi zajedničkih interesa potražimo mogućnosti da dobijemo sponzora”, rekao je Ilić.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender