26. 09. 2020.

Banja Luka: Pijani kupači napali policajce

Protiv mladića iz Mrkonjić Grada i djevojke iz Banjaluke biće podnesen izvještaj zbog napada na pripadnike policije.

Utvrđeno je da je 25. jula, mladić M.B. (1987.) na kupalištu u ulici Od Zmijanja Rajka u Banjaluci, vrijeđao policijske službenike upućujući im pogrdne riječi, te pokušao pivskom flašom da udari policijskog službenika u predjelu glave.

Djevojka B.B. (1995.) iz Banjaluke je udarila policijskog službenika u predjelu vrata i pocijepala mu službenu košulju.

Oboje su lišeni slobode, a izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da M.B. posjeduje 1,44 promila alkohola u organizmu, a dok je B.B. odbila alkotest, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Policija je intervenisala na kupalištu nakon dojave građane da tri osobe narušavaju javni red i mir, bezobzirnim ponašanjem, vikom i vrijeđanjem, a dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su uočili više osoba u alkoholisanom stanju.

Treća osoba, S.P. (1989.) iz Banjaluke je tokom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira zatvorenom pesnicom udarila M.B. zbog čega je lišena slobode, a izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da ima 1,11 promila alkohola u krvi.

Protiv M.B. i B.B. će po kompletiranju i dokumentovanju predmeta, Okružnom tužilaštvu Banjaluka, biti podnesen izvještaj za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti, a protiv S.P. će nadležnom sudu biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Banjaluka.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender