29. 09. 2020.
Šta astrolozima znači večerašnji ”Plavi Mjesec”

Šta astrolozima znači večerašnji ”Plavi Mjesec”

Šta astrolozima znači večerašnji ”Plavi Mjesec”

Kosmički fenomen nazvan “Plavi Mjesec” koji će se desiti večeras, u prevodu sa engleskog jezika označava nešto što će se desiti sada ili nikada.

Na nebu će se prikazati pun Plavi Mjesec koji je ovog puta u znaku vodolije. Termin Plavog Mjeseca se koristi kada se u jednom mjesecu dva puta na nebu prikaže pun mjesec. Prvi put ovog mjeseca pojavio se 1. jula i to u znaku Jarca.

Ovaj fenomen ćemo vidjeti večeras pa tek 2018. godine. Astrolozi objašnjavju da je ovo kraj izazova i lekcija koje su počele 2012. godine.

“Energiju Plavog mjeseca dodatno pojačava retrogradna Venera. Ovo je kosmički događaj bez presedana, pravi mjesec tranzicije. Kao da su se nebesa sudarila da bi nas usporila. Ovaj mjesec će za nas značiti konačno donošenje odluka, koje smo odlagali. Sada nastupaju šanse koje se dešavaju jednom u životu. Sada se dešavaju prelomni događaji u našim životima. Venera je planeta ljubavi, a ona će sada udružena sa ovim Mjesecom uticati na ljubavna stanja. I to ne bilo kakva. Sada će se dešavati ljubavi moguće jednom u životu”, tvrde astrolozi.

Oni smatraju da je pojavljivanje Plavog Mjeseca trenutak otkrivanja i rješavanja mnogih problema. Naime, smatra se da oni koji imaju sumnje u braku ili vezi sada mogu da odluče da ga okončaju, dok oni koji su sami, mogu očekivati da stupe u novu vezu.

Ovaj trenutak se sprema još od 2012. godine i sada smo na pragu nečeg novog, nečeg velikog. Kažu da ne postoji savršeno vrijeme da se nešto uradi, ali ovaj trenutak je mnogo dobar. Neke prilike se dešavaju samo jednom – kada na nebo izađe Plavi Mjesec.

(Elephantjournal)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender