23. 09. 2020.
Gavranović: Tužba Autoprevoza neosnovana

Gavranović: Tužba Autoprevoza neosnovana

Gavranović objasnio zašto nema vode u nekim selima na Manjači

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović izjavio je danas da još postoje zaseoci na području Manjače koji nisu dobili vodu zbog ranije prekinutih radova na prikopčavanju pumpne stanice na naponsku mrežu na podsistemu “Vulin”.
Tokom redovnog sastanka sa građanima, Gavranović je rekao da je radove koje je izvodilo preduzeće “Elektrokrajina” prekinula grupa lica koja su se predstavila kao vlasnici zemljišta kojima je trebalo postavljati sistem za prenos struje.

Oni su, kaže Gavranović, uslovljavali radnike “Elektrokrajine” da se prvo struja dovede u njihova sela koja su na području opštine Ribnik.

“Moram reći da je predviđeno da dovod struje ide uz saobraćajnicu koja se u katastru, zbog još neizvršene eksproprijacije, vodi na njenim ranijim vlasnicima. Taj put mi održavamo, jer ga vodimo kao lokalni nekategorisani put”, naveo je Gavranović.

On je dodao da je razgovarao sa tim licima, te izrazio spremnost da u razgovore bude uključeno i rukovodstvo opštine Ribnik, jer je riječ o regionalnom projektu vodosnabdijevanja Banjaluke, Ribnika i Mrkonjić Grada, u koji je do sada ulagala samo Banjaluka.

Građani su na sastanku izrazili i bojazan da će određena naselja i kvartovi ostati bez ambulanti porodične medicine, a Gavranović je naveo da će menadžment Doma zdravlja izvršiti sveukupnu potrebnu analizu i predložiti mjere, dodajući da je opravdana bojazan građana da će pojedine ambulante biti ukinute.

Tema razgovora bio je i problem čopora pasa lutalica koji se kreće od Obilićeva prema Starčevici i predloženo je da taj čopor bude smješten u azil.

Gradonačelnik je naveo da je u pitanju sterilizovan čopor koji je pod nadzorom, dodajući da opasnost postoji ako se tom čoporu pridruži određen broj pasa koji nije pod nadzorom, kada mogu nastati incidentne situacije.

Gavranović je istakao da će biti postupljeno onako kako to bude odredila Sanitarna služba.

Predstavnici banjalučkog Udruženja za zaštitu životinja najavili su podnošenje peticije da se psi koji su sterilizovani i pod nadzorom ne stavljaju u azil, jer su to ulični psi koji su bezopasni i ne bi mogli izdržati u azilu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender