29. 09. 2020.
Damir Kavgić prvo pronašao i spasio djevojčicu, a sad će je i usvojiti

Damir Kavgić prvo pronašao i spasio djevojčicu, a sad će je i usvojiti

Damir Kavgić prvo pronašao i spasio djevojčicu, a sad će je i usvojiti

Damir Kavgić iz Gornjeg Srebrenika učinio je veliko humano djelo kada je krenuo u potragu za petogodišnjom djevojčicom Samirom Alić, koja je sa bratom sedam dana boravila u šumi bez ikakve hrane i vode.

Iako nije bio dio spasilačke ekipe, Kavgić nije mogao da sjedi kod kuće, već se i sam zaputio u šumu kako bi pomogao u traženju Samire. Nakon tri sata hodanja pronašao je djevojčicu, a od tada je ona postala sastavni dio njegovog života.

Samiru, koja se oporavlja u bolnici u Brčkom, Damir sa svojom suprugom i dvoje djece svakodnevno posjećuje, a izrazio je i želju da je usvoji.

“Samira je u petak prebačena u bolnicu u Brčkom. Iako je u dosta boljem stanju, još je pod nadzorom ljekara, jer je doživjela veliku traumu. Moja porodica i ja smo joj najčešći posjetioci, već nas je upoznala i svaki put nas dočeka sa osmijehom”, govori Kavgić.

On dodaje da će djevojčica sigurno još dvadesetak do mjesec dana ostati u bolnici zbog pretraga i nalaza.

“Volio bih da Samira nakon izlaska iz bolnice počne živjeti s nama. S obzirom n ato da njeni roditelji žive u jako teškom stanju oni je ne mogu izdržavati. Socijalni radnici su istakli da će Samira biti data na usvajanje, a ja želim da ona postane dio moje porodice”, rekao je, dodajući da neće dozvoliti da je pošalju u dom.

“S obzirom na to da Samirine tri starije sestre žive u Domu za zbrinjavanje djece u Rahiću, socijalni radnici su i nju htjeli poslati tamo, kako bi sve bile skupa. Međutim, ja to neću dozvoliti! Ni u domu nisu dobri uslovi, puno bolje će joj biti sa mnom i mojom porodicom. I njeni roditelji žele da je ja usvojim, jer će im tako biti lakše da je redovno posjećuju”, govori Kavgić.

Iako već ima dvoje djece, Damir ističe da mu neće biti teško izdržavati još jedno dijete.

“I ja imam djevojčicu od pet i sina od 13 godina. Njih dvije bi se družile i išle bi zajedno u školu. I supruga i ja Samiru već smatramo svojom kćerkom. Kako hranim svoje dvoje djece, tako mogu i nju”, zaključuje Kavgić, koji će narednih dana početi pregovore sa socijalnim radnicima o Samirinom usvajanju.

(faktor.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender