28. 09. 2020.
Autobus za Zeleni vir vozi i do novog groblja

Autobus za Zeleni vir vozi i do novog groblja

Počinje zimski red vožnje u javnom prevozu

U ponedjeljak, 17. avgusta, na snagu stupa zimski red vožnje u javnom gradskom i prigradskom prevozu na području Banje Luke.

“Zimski red vožnje podrazumijeva ukupno oko 2.300 polazaka u oba smjera radnim danom, raspoređenih na 23 linije gradskog prevoza i 34 linije prigradskog prevoza, odnosno oko 15 odsto polazaka više u odnosu na ljetnji režim u kojem je bio smanjen broj polazaka zbog školskog raspusta i sezone godišnjih odmora”, rekao je Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

Prema njegovim riječima, zimski red vožnje donosi i jedan novitet u sistemu javnog prevoza.

“Riječ je o tome da će putnici moći da koriste aplikaciju “BL BUS” za mobilne telefone i tablet uređaje. Aplikacija, koja predstavlja inteligentni i praktični vodič u javnom prevozu, prošla je testnu fazu i promocija iste i puštanje u funkciju je planirano krajem ovog mjeseca”, naglasio je Davidović.

Podsjetio je da organizacija sistema javnog prevoza putnika na području Banje Luke funkcioniše sa dva režima održavanja reda vožnje, i to zimskim režimom koji je na snazi od kraja avgusta do kraja juna (tačni datumi se utvrđuju svake godine) i ljetnim režimom koji je prilagođen smanjenim prevoznim potrebama.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender