28. 09. 2020.

Gasprom kaže da kontakti ne postoje: Kome je Borac slao pisma?

Čelnici Borca u nekoliko navrata nagovijestili su da bi ruska kompanija mogla da postane sponzor kluba, navodeći da je Gasprom vrlo zainteresovan, međutim, kako saznaje MONDO, niko od predstavnika ove kompanije nije imao bilo kakav kontakt sa ljudima iz Borca.

Predsjednik Borca Draško Ilić izjavio je da je klub poslao pismeni zahtjev za sponzorstvo i sastanak „Gaspromu“ u Srbiji, te „Gaspromu“ u Rusiji, te da je imao jedan sastanak sa predstavnicima „NIS Gasproma“ koji se ticao nabavke manje količine sportske opreme.

Međutim, kako MONDO nezvanično saznaje, niko od predstavnika firme „Gasprom“, niti bilo koje od njenih sestrinskih firmi u Srbiji i BiH nikada nije imao kontakt sa ljudima iz Borca.

Uprava banjalučkog kluba u stvari je razgovarala sa osobama koje su se lažno predstavljali kao predstavnici ruske kompanije, saznaje MONDO.

“Gasprom” je zbog toga, ali i zbog brojnih medijskih najava dolaska ove kompanije u Borac i najave okupljanja navijača na pumpi u Banjaluci u znak podrške ovim razgovorima, uputio i zvaničan dopis Fudbalskom klubu Borac u kojem ih je obavijestio da niko od njenih predstavnika nikada nije pregovarao niti imao bilo kakav kontakt sa klubom.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender