30. 09. 2020.
Radovi na mostu u Priječanima teku po planu

Radovi na mostu u Priječanima teku po planu

Produžen rok za izgradnju mosta u Priječanima

Načelnik banjalučkog gradskog Odjeljenja za komunalne, stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković Novaković izjavio je da je na zahtjev izvođača radova, preduzeća “Niskogradnja”, investitor projekta gradnje mosta u Priječanima – Javna ustanova “Vode Srpske” odobrila produžetak roka za završetak radova na izgradnji mosta do 31. oktobra.

„Zato smo danas izašli na teren da se upoznamo sa dinamikom radova jer je grad u ovom projektu u svojstvu nadzornog organa koji prati realizaciju ugovora”, rekao je Novaković za Srnu.

Novaković je obišao danas lokaciju na kojoj se gradi most u naselju Priječani i sa predstavnicima izvođača radova iz preduzeća “Niskogradnja” razgovarao o dinamici radova.

On kaže da su gotovo svi radovi na samom terenu gotovi i da su počele pripreme za radove na konstrukciji mosta.

Novaković je rekao da je danas na terenu razgovarano o radovima na metalnoj konstrukciji koji treba uskoro da počnu.

“Očekujemo da već u petak, 21. avgusta, dobijemo dinamičke planove kako bismo mogli da pratimo realizaciju poslova. Nadamo se, a o tome smo obavijestili i izvođača radova, da će ovaj dinamički plan biti ispoštovan i da će do ugovorenog roka most biti u funkciji”, istakao je Novaković.

Most u Priječanima je uništen u poplavama u maju prošle godine.

Vrijednost radova je oko 400.000 KM, a novi projektovani most je ukupne dužine 120 metara, od čega je glavni raspon 108, a pristupne rampe 12 metara. Širina mosta je 1,7 metara.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender