30. 09. 2020.
Trebinje i BL: Skoro 90 odsto vozača ne poštuje propise!

Trebinje i BL: Skoro 90 odsto vozača ne poštuje propise!

Trebinje i BL: Skoro 90 odsto vozača ne poštuje propise!

Tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na područjima CЈB Banjaluka i Trebinje, zbog počinjenog prekršaja, kažnjeno je 1.388 vozača ili njih 88,35 odsto od 1.571 kontrolisanog učesnika u saobraćaju

U akciji koju je MUP Republike Srpske sproveo sa ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja u Srpskoj od 14. do 16. avgusta, brzinu kretanja motornih vozila prekoračilo je 244 vozača, odnosno 17,5 odsto ukupno kontrolisanih.

“Broj vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog upravljanja pod dejstvom alkohola je 162, od kojih je 40 vozača zadržano lišenjem slobode, odnosno kod njih je utvrđena količina alkohola u organizmu preko 1,00 grama po kilogramu”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Iz saobraćaja su isključena 23 vozila koja nisu bila registrovana ili im je istekla važnost potvrde o registraciji.

Broj učesnika u saobraćaju koji nisu koristili bezbjednosni pojas je 614, ili 44,24 odsto.

Iz MUP-a Srpske ističu da će i u narednom periodu biti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s akcentom na brzinu kretanja motornih vozila, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, kao i sankcionisanje drugih prekršaja.

S obzirom na to, da uskoro počinje nova školska godina kada će na putevima biti povećano prisustvo učenika, kao pješaka, tako i biciklista ili putnika u vozilima, MUP apeluje da se svi učesnici u saobraćaju odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender