29. 09. 2020.
Bilja Krstić i Bistrik u petak u Banjaluci

Bilja Krstić i Bistrik u petak u Banjaluci

Bilja Krstić i Bistrik u petak u Banjaluci

Generalni konzulat Republike Srbije u Banjaluci u okviru obilježevanja jubilarnog 50. „Kočićevog zbora“ darovaće Banjaluci koncert Biljane Krstić i njenog orkestra „Bistrik“, koji će se održati u petak, 28. avgusta, u 20 časova na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS.

„Sa velikim zadovoljstvom odzvali smo se molbi organizatora i uključili  u obilježavanje ove manifestacije. Naš poklon Banjaluci je koncert jednog od najznačajnijih etno grupa koje rade u Srbiji a uspehe postižu širom sveta. Njihov repertoar je muzičko nasleđe Balkana tako da će ovaj koncert sasvim izvesno da upotpuni i obogati Kočićeve dane, rekao je generalni konzul Republike Srpske u Banjaluci Vladimir Nikolić.

Bilja Krstić i “Bistrik” orkestar, godinama postižu velike uspjehe u svijetu, a umjetničkim radom promovišu tradicionalnu muziku Srbije i Balkana koja sve više postaje inspiracija svetskog pokreta World music.

Snimili su četiri albuma, muziku za film “Zona Zamfirova”, održali više stotina koncerata, osvojili prestižne nagrade i priznanja u Srbiji i inostranstvu, a po ockeni eminentnih stručnjaka za World Music uvršteni u sam vrh svjetske elite izvođača.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender