22. 09. 2020.
Ministar: Naplatne kućice kod Glamočanima nemaju smisla

Ministar: Naplatne kućice kod Glamočanima nemaju smisla

Ministar: Naplatne kućice kod Glamočanima nemaju smisla

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da će uskoro biti riješeno pitanje naplatnih kućica u Klašnicama (Glamočanima).

On je naglasio da su naplatne kućice podignute bez saglasnosti Ministarstva saobraćaja i veza, zbog čega je svojevremeno i smijenjena uprava Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

“Imamo različite prijedloge i nadam se da ćemo vrlo brzo imati rješenje, jer te naplatne kućice nemaju smisla”, naveo je Trninić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Resorni ministar je napomenuo i da je u “Željeznicama Republike Srpske” u toku reorganizacija, koja bi za rezultat trebalo da ima funkcionalno preduzeće, te dodao da u infrastrukturu “Željeznica” nije ulagano od sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Trninić je istakao da je putni pravac granica Hrvatske – Gradiška – Banjaluka – Donji Vakuf – Lašva uvršten u Osnovnu transportnu mrežu Evropske unije isključivo zahvaljujući insistiranju ovog ministarstva.

On je dodao da je uvrštavanjem pomenutog putnog pravca prioritet postala i gradnja mosta na Savi u Gradišci, što će sutra biti na dnevnom redu konferencije u Beču, zajedno sa projektom izgradnje auto-puta Svilaj – Odžak.

Vrijednost izgradnje mosta, naglasio je Trninić, jeste 34 miliona evra, od čega bi Evropska komsija trebalo da obezbijedi 6,8 miliona evra.

Trninić je povodom održavanja konferencije u Beču, o finansiranju infrastrukturnih projekata šest zemalja zapadnog Balkana, naglasio da na listi projekata koje je predložila BiH nisu uvršteni prioriteti Republike Srpske.

“Ministarstvo saobraćaja i veza je u aprilu 2015. godine predložilo da se u Osnovnu transportnu mrežu EU uključi i Aerodrom Banjaluka, što nije prihvaćeno na nivou BiH”, rekao je Trninić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Među priritetima Republike Srpske bio je, kako je rekao ministar Trninić, i putni pravac od granice sa Hrvatskom, preko Banjaluke, Doboja do Zvornika, zatim učešće u Savskoj komisiji i slično, što, takođe, na nivou BiH nije usvojeno.

Trninić je pozvao predstavnike Republike Srpske u Savjetu ministara BiH da posjete Ministarstvo saobraćaja i veza i razgovaraju o projektima koji su interesantni za Srpsku, kako bi mogli zastupati te interese, a ne interese Federacije BiH, što je do sada bio slučaj.

On je izrazio svoje protivljenje formiranju Nacionalnog investicionog komiteta /NIK/, koji je formiran na nivou BiH i koji u saradnji sa EU određuje i predlaže prioritete u infrastrukturi, energetici i telekomunikacijama.

“Mi smo protiv takvog organa, jer on predstavlja prenos nadležnosti na nivo BiH i u njemu nema predstavnika Srpske. Ne želimo da nam neko drugi nameće prioritete, da nam neko kaže gdje ćemo se zaduživati. Nažalost, nemamo saradnju sa našim predstavnicima u Savjetu ministara BiH, koji su to trebali spriječiti”, napomenuo je resorni ministar.

Prema njegovim riječima, Savjet ministara je uz protivljenje Republike Srpske formirao taj komitet, sa desetak članova, a kao predstavnika Republike Srpske uvrstili su samo premijera Srpske Željku Cvijanović, koja je na spisku na pretposljednjem mjestu i iza nje je samo gradonačelnik Brčko distrikta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender