22. 09. 2020.
Saša Đorđević: Borik će nam dati vjetar u leđa

Saša Đorđević: Borik će nam dati vjetar u leđa

Saša Đorđević: Borik će nam dati vjetar u leđa

Srbijа sutra uveče igra svoj posljednji pripremni meč pred Evropsko prvenstvo u košarci. Gost u Banjaluci je Slovenija, ekipa koju su Srbi već pobijedili ove nedjelje u Ljubljani (79:70). Forma je nakon julskog poraza od Francuske na početku pripremа išla samo uzlaznom putanjom, ali…

”Svako može bolje”, kaže selektor reprezentacije, Saša Đorđević i dodaje da je za njega ”pobjeda uvijek najbolja opcija” zbog koje se i bavi košarkom i takmičenjem uopšte.

Đorđević je pokušao da ublaži entuzijazam novinara iz Republike Srpske koji u pitanjima nisu štedili riječi ”finale” ili ”zlatna medalja”

”Ne mogu da obećam, naravno, da ćemo osvojiti zlato, ali sve što mogu da kažem i obećam je da ćemo uraditi sve što možemo i dati sve od sebe”, rekao je Đorđević.

Selektoru je drago što se kako kaže, baza igrača pojačala, samim tim što su neki od reprezentativaca koji su osvojili srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu sada važni igrači u jakim evropskim ekipama, mada nije zadovoljan stanjem košarke na domaćem terenu.

”Koliko pratim u Srbiji se još uvijek igra sa puno driblinga i sporijom tranzicijom u odbrani i u napadu dok u drugim evropskim ligama već odavno teže ka bržoj modrenoj košarci i samim tim imaju dobru bazu za svoju reprezentacije”.

Đorđević je izrazio zahvalnost Košarkaškom savezu Srpske na prijedlogu da se ova utakmica odigra u Banjaluci izrazivši nadu da će puna dvorana Borik dati vjetar u leđa reprezentaciji pred put u Berlin gdje će igrati utakmice u svojoj grupi sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i Njemačkom.

Utakmica u Boriku počinje u subotu u 18.00 časova a sve ulaznice su već rasprodate.

(Moj kontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender