23. 09. 2020.
Vojska Srbije se priprema za vojnu paradu

Vojska Srbije se priprema za vojnu paradu

Zajednička vojna vježba od 2. do 5. septembra kod Novorosijska

Trostrane bataljonsko-taktičke vojne vježbe padobranaca iz Srbije, Rusije i Bjelorusije pod nazivom “Slovensko bratstvo” biće održane prvi put u Rusiji od 2. do 5. septembra kod Novorosijska, potvrdila je predstavnik Vojno-desantnih snaga Rusije Irina Kruglova.
“Ukupno će biti uključeno oko 700 ljudi, 20 aviona i helikoptera i 100 jedinica vojne tehnike”, rekla je Kruglova za “Sputnik”.

Ona je precizirala da će se vojne vježbe održati u tri faze.
“Tokom druge faze biće izveden desant i marš od 150 kilometara na vojnoj tehnici, dok će u trećoj biti odrađene desantno-napadačke akcije u planinskom području za otkrivanje centara za obuku nezakonitih vojnih formacija”, pojasnila je Kruglova.

Ona je najavila da će iz Rusije u vojnim vježbama učestvovati Sedma desantno-napadačka planinska divizija, raspoređena kod Novorosijska, iz Srbije — specijalna desantna jedinica, a iz Bjelorusije — dvije jedinice snaga za specijalne operacije.

“Zajedničko rukovodstvo činiće komandat Vojno-vazdušnih snaga Rusije Vladimir Šamanov, dok će neposredni rukovodilac vježbe biti komandant Sedme desantno-napadačke planinske divizije Roman Breus”, rekla je Kruglova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender