18. 09. 2020.
Prvačićima pokloni i želje za srećan početak školovanja

Prvačićima pokloni i želje za srećan početak školovanja

Prvačićima pokloni i želje za srećan početak školovanja

U 29 osnovnih škola na području Banjaluke u školsku 2015/16. godinu danas je krenulo 16.000 osnovaca, među kojima 1.917 prvačića.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović posjetio je neke banjalučke škole i prvačićima uručio prigodne poklone, te im poželio srećan početak školovanja.

Gavranović je novinarima nakon posjete osnovnoj školi “Zmaj Jovan Jovanović” rekao da je Gradska uprava organizovala akcije, u prvom redu u oblasti bezbjednosti saobraćaja, da bi stepen bezbjednosti učenika, posebno prvačića, bio doveden na najviši nivo.

On je podsjetio da je juče Gradska uprava u saradnji sa učenicima, Centrom javne bezbjednosti i vozačim počela promotivnu akciju pod nazivom “Vozači, oprez”, ističući da je siguran da će ona dati rezultate.

Gavranović je rekao da će u toku dana posjetiti nekoliko škola u gradu i ruralnim prostorima kako bi djeci poželio sretne školske dane, dobar uspjeh i prvačićima dobar start u školovanju.

“Ovo je vrlo značajan dan za svaku porodicu koja dijete danas spremi u školu, znamo da je to u ovim okolnostima teško i sve teže, zato smo i akcijama podržali sve učenike romske porodice nabavkom udžbenika i jedan broj učenika članova porodica Udruženja četvoro i više djece”, rekao je Gavranović.

On je rekao da će svim mališanima na području Banjaluke danas biti podijeljenje bojanke i prigodan materijal.

Gavranović je istakao da će Gradska uprava stvarati uslove da se bezbjednim prilazima omogući djeci da dođu do škola, ističući da to zahtijeva nove projekte i sredstva.

Govoreći o vrtićima, Gavranović je najavio da će vrtići u naselju Starčevica i Krfskoj ulici biti opremljeni i stavljeni u funkciju do kraja godine, jedan u oktobru, a drugi do sredine decembra.

Direktor OŠ “Zmaj Jova Jovanović” Dijana Bogdanović rekla je da je u ovu školu danas krenuo 51 prvačić, što je za devet više nego prošle godine.

Ona je rekla da ovu školu pohađa blizu 500 učenika, te da je prepoznatljiva po sportskim aktivnostima i nagradama, podsjetivši da je škola nedavno osvojila treće mjesto za najuređenije školsko dvorište.

“Imperativ svakog nastavnika, direktora i svih nas koji smo uključeni u rad škola je srećan učenik, srećno dijete“, naglasila je Bogdanovićeva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender