20. 09. 2020.
Đoković – Gaske (21h)

US open dan I: Srbi 3-2, predaje, iznenađenja…

Radost i tuga navijača u Srbiji, predaje atraktivnih igrača, eliminacija Nišikorija i iznenađenja u ženskom delu turnira, to je obeležilo prvi dan US opena.

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo za samo 71 minut pobedom nad Žoaom Sousom, a posle meča dotakao se nekoliko zanimljivih tema.

Ipak, prvi dan US opena nije bio potpuno uspešan za srpske takmičare – već u prvom kolu izgubile su Ana Ivanović i Jelena Janković, ali pobede su ostvariliBojana Jovanovski i Filip Krajinović.

Ana je rekla da je razočarana jer je mislila da napreduje, Jelena je bila nervozna i pod tremom, Krajinović je govorio i o meču sa Fererom, dok Bojana kaže da joj nedostaju mečevi.

Prošlogodišnji finalista Kei Nišikori ispao je već u prvom kolu, zbog povreda su mečeve predali Monfis i Dolgopolov, a penziju je za još jedan meč odložio Mardi Fiš i tako je produžio svoju inspirišuću priču.

Kod žena su eliminisane tri Top 10 teniserke, a Serena je uspešno počela pohod ka Gren slemu, dok su u konkurenciji muškaraca pobede ostvarili Čilić, Raonić, Conga…

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender