29. 10. 2020.
Đorđević: Ostajem lojalan Srbiji

Đorđević: Ostajem lojalan Srbiji

Đorđević odlučio ko ne ide na Euro Basket 2015

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević odlučio je da na Evropsko prvenstvo neće putovati Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac.

Dangubić prošle godine nije prošao pripreme zbog povrede, dok je Vladimir Štimac bio član reprezentacije koja je osvojila srebro na Mundobasketu.

Iako je prethodno najavio da će odluku saopštiti u sredu, Đorđević je ’presekao’ posle treninga u utorak.

“Bila je ovo veoma teška odluka, sigurno jedna od najtežih. Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac su fantastično radili i ponašali se od prvog dana pripremnog perioda. Zaista su i ovoga puta odlučivale nijanse. Oni su svakako dokazali da su deo ovog tima i da na njih računamo u budućnosti. Ponoviću po ko zna koji put da mi je žao što ne mogu svi da igraju na Evropskom prvenstvu već samo njih 12”, istako je Aleksandar Đođrević.

To znači da će sastav Srbije na Evropskom prvenstvu činiti: Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Zoran Erceg, Nikola Kalinić, Ognjen Kuzmić, Stefan Marković, Dragan Milosavljević, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica i Marko Simonović.

Reprezentativci Srbije u četvrtak ujutru kreću u Berlin, gde će igrati prvu fazu Evrobasketa, koji ove godine organizuju Francuska, Nemačka, Hrvatska i Letonija.

Srbija se na Evrobasketu takmiči u grupi B zajedno sa selekcijama Nemačke, Islanda, Španije, Turske i Italije. Prvi meč naši košarkaši igraju u subotu od 18 časova protiv selekcije Španije.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender