19. 09. 2020.
Otkriveni lažni prosvjetari i medicinari u RS.

Otkriveni lažni prosvjetari i medicinari u RS.

Otkriveni lažni prosvjetari i medicinari u RS.

Žena čiji su inicijali A.G. iz Novog Grada osumnjičena je da je za 2.000 KM pribavila lažnu diplomu licu G.Ć, koje je osumnjičeno da je taj dokument iskoristilo za prijem u radni odnos za nastavnika praktične nastave, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.
Osumnjičeni čiji su inicijali G.Ć. iz Novog Grada je, kako se navodi, diplomu 2013. godine priložio na konkurs za zapošljavanje kao validan dokument za prijem u radni odnos za nastavnika praktične nastave.

Policijski službenici su, po naredbi Osnovnog suda Novi Grad i uz usmenu saglasnost dežurnog tužioca, izvršili pretres kuća i pomoćnih objekata u vlasništvu osumnjičenih, pronašli i privremeno oduzeli predmete koji će se u daljem postupku koristiti kao dokazi, dodaje se u saopštenju.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičena čiji su inicijali A.G. pribavila i krivotvorenu diplomu srednje medicinske škole i potvrdu o odrađenom pripravničkom stažu na ime lica čiji su inicijali I.V. /29/, na osnovu koje je lice I.V. zasnovalo radni odnos njegovatelja u NJemačkoj.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banjaluka biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima falsifikovanja isprave protiv lica čiji su inicijali.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender