02. 10. 2020.
Otkriveni maloljetnici koji su opljačkali benzinsku pumpu u Sitnešima

Otkriveni maloljetnici koji su opljačkali benzinsku pumpu u Sitnešima

Filmsko hapšenje u Banjaluci: Pokrali zlataru, “pali” nakon pola sata

Svega pola sata nakon što je juče popodne pokradena zlatara u centru Banjaluke, policija je u naselju Lauš uspjela da pronađe državljane Srbije M.Ž., S.B., N.J., te jednog maloljetnika, čime je ovo krivično djelo rasvijetljeno.

Akcija je uslijedila nakon što je Operativnom dežurstvu CJB Banjaluka, u srijedu u 18.25 časova, prijavljeno da su dva nepoznata nemaskirana lica, iz zlatare u Ulici kralja Petra prvog Karađorđevića u Banjaluci, ukrala tacnu sa zlatnim nakitom, nakon čega su pobjegli u nepozantom pravcu.

Ubrzo potom uhapšena je četvoročlana grupa.

“Pretresom hotelskih soba u Banjaluci, gdje su oni bili smješteni, pronađen je dio otuđenog zlatnog nakita, drobilica za marihuanu, plastični razbijač stakla, mobilni telefoni i drugo”, kazali su iz CJB Banjaluka.

Očevici, koji su se zatekli pored jednog hotela u Banjaluci, gdje su ovi Srbijanci bili smješteni, kažu da je akcija ličila na scene iz akcionih filmova.

“Vidio sam veći broj policajaca, specijalaca, u više vozila, koji užurbano upadaju u objekat. Komšije su u nevjerici posmatrale šta se događa. Pojma nisam imao šta se dešava, ali sam vidio da se policija ‘prihvatila’ posla, i da je riječ o ‘jačoj’ akciji”, ispričao je jedan od očevidaca.

Osumnjičeni su privedeni u službene prostorije, gdje je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ”Teška krađa” biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka na dalje postupanje.

Krađa je rasvijetljena koordinisanom akcijom pripadnika Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka, Policijskih stanica Lauš, Centar, i Lazarevo, i Policijske stanice za intervencije.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender