20. 09. 2020.
Pronađen zasad sa 32 stabiljke indijske konoplje

Pronađen zasad sa 32 stabiljke indijske konoplje

Pronađen zasad sa 32 stabiljke indijske konoplje

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo saopštio je da je Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnio izvještaj protiv I.Š. i M.B. zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Nakon preduzetih višemjesečnih istražnih mjera i radnji, te zasjede koja je organizovana u mjestu Ulobić, pripadnici Jedinice za podršku Istočno Sarajevo, 1. septembra oko 12.00 časova uočili su dva lica koja su na tom lokalitetu imala namjeru da posjeku posađene stabljike, visoke od 130 do 260 centimetara.Istog dana osumnjičeni I.Š. je uhapšen, dok je drugo lice koje je identifikovano kao M.B, lišeno slobode juče na području opštine Trnovo, navodi se u saopštenju.

Stabljike indijske konoplje izvađene su iz zemlje i biće poslate na vještačenje.

Pretresom I.Š. pronađena su dva kanistera, nož i makaze, dok je pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi M.B. pronađena poluautomatska puška, dijelovi druge poluautomatske puške, veća količina municije, kao i manji broj upaljača za pješadijske mine.

Po nalogu dežurnog tužioca, I.Š. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo na dalji rad i postupanje, dok će nakon kriminalističke obrade M.B. u toku dana biti predat tužilaštvu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender