29. 10. 2020.
USKORO ZAVRŠETAK REZERVOARA NA TUNJICAMA

USKORO ZAVRŠETAK REZERVOARA NA TUNJICAMA

USKORO ZAVRŠETAK REZERVOARA NA TUNJICAMA

Gavranović, koji je danas sa načelnikom gradskog Odjeljenja za komunalne i stambene i poslove saobraćaja Zoranom Novakovićem, posjetio radove u naselju Tunjice, rekao je Srni da je projektom vodosnabdijevanja naselja Tunjice i Šargovac planirano proširenje gradske mreže na područja koja do sada nisu imala riješeno uredno vodosnabdijevanje.

On je istakao da će jedan rezervoar biti kapaciteta 5.000, a drugi 3.000 metara kubnih, te napomenuo da je radove na rezervoarima usporilo klizište koje se pojavilo i koje je sanirano.

Riječ je o dijelu projekta gradskog sistema vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda koji se finansira iz kreditnih sredstava njemačke razvojne /KFW/ banke i donacija NJemačke i EU, a ukupna vrijednost projekta je 17,5 miliona evra, od čega je 8,5 miliona bespovratnih sredstava.

U okviru ovog projekta već su završeni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u naseljima Kočićev vijenac i Čaire, a od Novoselije do Gradskog mosta izgrađen je sekundarni cjevovod. Izgrađen je i primarni cjevovod od Gradskog mosta do fabrike vode u Novoseliji.

Kao dio projekta njemačke razvojne banke, uz obale Vrbasa, kroz naselja Karanovac, Noveselija i Srpske toplice, izgrađeno je 21.640 metara kanalizacione mreže. Izgrađen je i dio glavnog gradskog kolektora od Klinike za psihijatriju do kolektora kod potoka Jularac.

“Projekat njemačke razvojne banke jedan je od najvećih i najznačajnijih u posljednjih nekoliko decenija koji je realizovan u Banjaluci, a koji završavamo ove godine. NJime će biti pobljšano vodosnabdijevanje u više naselja u gradu, a, ujedno, izgradnjom kanalizacione mreže zaštitili smo područje vodozahvata, gdje se nalazi Fabrika vode”, smatra Gavranović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender