26. 09. 2020.
OTVORENA SEZONA LOVA NA SRBE

OTVORENA SEZONA LOVA NA SRBE

OTVORENA SEZONA LOVA NA SRBE

“Kada neko otvoreno preti destabilizacijom i blokadom čitavog društva zbog formiranja Zajednice srpskih opština /ZSO/, prirodno je da to neko shvati kao proglašenje otvorene sezone lova na Srbe”, rekao je Đurić za “Večernje novosti”.

Navodeći da je formiranje ZSO nepovratan proces, Đurić je istakao da se čini da međunarodna zajednica, kao garant sprovođenja sporazuma, više nije raspoložena da Prištini toleriše razne nesuvisle izgovore za otežavanje procesa normalizacije, što uliva nadu da će ZSO biti formirana uskoro.

On je ocijenio da se reagovanje kosovske policije povodom napada na Srbe u izvesnoj mjeri promijenilo na bolje.

“Napadi se ponavljaju zbog atmosfere linča koju kontinuirano stvaraju najekstremnije političke stranke Albanaca na Kosovu i izostanka glasne osude i konkretnog reagovanja prištinskih elita i institucija”, rekao je Đurić.

On je istakao da su Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno oni u enklavama i povratničkim sredinama, u kontinuitetu izloženi napadima, bilo da su etnički motivisani ili da je riječ o klasičnim krivičnim djelima iz koristoljublja.

Đurić je rekao da ZSO predstavlja instrument zaštite i napretka srpske zajednice na Kosovu i da je teško shvatiti otpor s kojim albanska politička javnost prima tu ideju, jer ona ne ugrožava nikog, osim albanske političare koji svoje programe zasnivaju na šovinističkim konceptima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender