28. 10. 2020.
Delegacija iz Nigerije u posjeti Vladi Republike Srpske

Delegacija iz Nigerije u posjeti Vladi Republike Srpske

Delegacija iz Nigerije u posjeti Vladi Republike Srpske

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić razgovarali su sa privrednom delegacijom iz Nigerije koju je predvodio Olusoji Arowoloam, predsjednik kompanije Robert Johnson Holdings.

Delegacija iz Nigerije pokazala je interes za saradnju u oblasti drvoprerade, proizvodnje hrane, odnosno poljoprivrede, kao i za oblast energetike.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić upoznala je delegaciju iz Nigerije o privrednim potencijalima, te ih informisala o stalnim naporima Vlade da se olakšaju ulaganja u Republiku Srpsku.

„Vlada konstantno radi na rasterećenju privrede, reformama u više oblasti, poreskim olakšicama a strane investicije su u Republici Srpskoj zaštićene. Zakoni se usklađuju sa propisima Evropske unije“, navela je Golić, dodajući da je delegaciju iz Nigerije upoznala i sa činjenicom da pojedine građevinske kompanije iz Republike Srpske rade ili su radile u Africi te da su njihova iskustva izuzetno pozitivna.

„Mi smo potpuno otvoreni za saradnju u svim oblastima u kojima domaće kompanije i kompanije iz Nigerije prepoznaju zajednički interes“, rekao je ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, predstavljajući potencijale Republike Srpske u oblastima energetike, metalne, namjenske i elektro industrije, drvoprerade, te industrije kože i tekstila.

Nigerija je jedna od najrazvijenijih zemalja Afrike sa oko 200 miliona stanovnika i najvećim nalazištima sirove nafte i uglja. Kompanija Robert Johnson Holdings, više od decenije sarađuje sa kompanijima u regionu od kojih se izdvaja saradnja u nekoliko oblasti sa privrednicima u Republici Srbiji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender