25. 09. 2020.
Prezauzeti da bismo bili ljubazni, zaboravili smo osnove lijepoga ponašanja

Prezauzeti da bismo bili ljubazni, zaboravili smo osnove lijepoga ponašanja

Prezauzeti da bismo bili ljubazni, zaboravili smo osnove lijepoga ponašanja

Čini se kako u ovo brzo, moderno vrijeme sve manje vremena imamo za ljubaznost i manire.

Riječi hvala, molim te/vas, izvolite ili jednostavno davanje prednosti nekome u nečemu sve se rjeđe čuje, doživi… a opravdanje je brzina života, ludilo u koje su, čini se, upali svi koji rade bilo šta, tehnologija koja sve manje uključuje direktni kontakt i stvara svoja pravila lijepog, ali češće, nažalost, ružnog ponašanja.

Grubost je u porastu, a prema američkoj istraživačici civilnog društva Christini Porah, koja je o ovome pisala za New York Times, 40 posto nas kaže da smo nepristojni (posebno na radnom mjestu) jer nemamo vremena za pristojnosti.

Čini se, u skladu s tim, da su nepristojnost i grubost povezane s uštedom vremena i da su duboko ukorijenjene u našu kulturu. Čini se, također, da se ljubaznost danas tumači pogrešno jer nismo naviknuti na nju. Bahatost se cijeni, grubost je znak snage, a lijepo ponašanje znak slabosti…

A ne bi trebalo biti tako. I ne bi trebalo biti tako teško naći vrijeme za pristojnost i lijepo ponašanje.

Kazati hvala i molim, ne sramotiti nekoga i ne vrijeđati, ne pričati samo o sebi, ne pričati loše o drugima, ne ispitivati pretjerano, posebno lična pitanja, pristojno se odjevati, ne pričati glasno – bio bi kratak popis osnova lijepog ponašanja, ali onog „ljudskog“, direktnog, ne uzimajući u obzir pravila lijepog ponašanja za stolom, u javnom prijevozu, javnim mjestima (pozorište, kino, javne ustanove…).

Nemojte kasniti, ne budite nepristojni za stolom, ne tipkajte na svome mobitelu dok s nekim razgovarate, ne gurajte se – ni fizički, a ni u prenesnom značenju – nemojte se stavljati u središte svakog razgovora, događaja, odgovorite na pozive, poruke, mailove… stavite salvetu na krilo, držite laktove dalje od stola, žvaćite zatvorenih usta, koristite pribor ispravno, pridržite vrata nekome, kucajte na vrata prije ulaska, ne prekidajte nekoga dok govori, gledajte u oči dok razgovarate, kažite hvala i molim, izvinite se kad pogriješite i pomozite nekome kad možete.

Jer temeljno je pravilo lijepoga ponašanja zapravo jedno – tretirajte druge onako kako biste voljeli da drugi tretiraju vas. Poštujte druge i poštujte i uvažavajte njihove želje i potrebe.

Nije tako teško kako se čini. Probajte već danas.

(Radio Sarajevo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender