21. 09. 2020.
U gostima nam je bio Željko Blagojević povodom “Trash film festivala” u Gradišci.

U gostima nam je bio Željko Blagojević povodom “Trash film festivala” u Gradišci.

U gostima nam je bio Željko Blagojević povodom “Trash film festivala” u Gradišci.

Utorak 15 septembra počinje drugi “Trash film festival” u Gradišci. Tim povodom u goste nam je došao Željko Blagojević direktor “Kulturnog centra Gradiška”.

“Pored Varaždina i Hamburga i Gradiška ima čast da ima projekciju filmova trash naučne fantastike, akcije i horora u naredna tri dana. To su međunarodni niskobudžetni filmovi sa maksimalnim budžetom od 10.000 Evra. Filmovi su stigli sa svih krajeva svijeta. Filmovi su bez socijalne cenzure sa dosta jakom, brutalnom, zanimljivom porukom.”

Otvaranje je u utorak u 19h a nakon toga je koncert grupe “The faking lajsne” oficijalnog benda festivala i grupe “Aurora” koja promoviše svoj novi album i spotove koje su snimali u “Kulturnom centru Gradiška”

“Uz rakiju u jednom seoskom ambijentu Stojan Matavulj proslavljeni glumac i kreator ideje u Varaždinu mi je ponudio “Trash” besplatno i mi smo potpisali protokol i imamo pravo prikazivanja na ovom dijelu balkana. Sve organizujemo sopstvenim snagama iz kulturnog centra i nemamo sponzora. Socijalistička ideja i sve je besplatno pa čak i koktel i koncert na platou “Kulturnog centra Gradiška”

Prošle godine reakcije su bile podjeljene a direktor Blagojević kao odgovorno lice dobio je i kaznu od 1.000 km koja je obrazložena kao “Promocija društvenog razvrata”

“Prijavljeni smo od novokomponovanih akademskih elita, mi smo tu sa našom ciljnom komponentom željeli da pokažemo ljudima da je u maloj finansijksoj konsturkciji moguće napraviti  blockbuster. Toliko mašte i kreacije kao i hiljadu poruka da možemo izdržati i pokazati da smo kreativni i da možemo da se guramo pogotovo u ovom ambijentu Bosne i Hercegovine. Mi podržavamo sve: “Ojkače”, festival i narodne igre, nemamo predrasude prema programu. Nisu svi razumjeli pa su nas prozivali čak i upozoravali da se festival zaustavi, da je prebrutalan, anomaličan. Ove godine smo još jači i u vlastitoj režiji i kapacitetima.”

Ove godine će scenografija biti još spektakularnija i svi u kulturnom centru su uživali u organizaciji.

Zatvaranje je 17 septembra u klubu Akademik uz živu svirku grupe “Triple shot” iz Gradiške. Organizatori već sada najavljuju i treći festival sledeće godine.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender