24. 09. 2020.

Akcija Plantaža: Hapšenja u Banjaluci i Srpcu zbog droge

U nastavku akcije ”Plantaža”, na području Banjaluke i Srpca policija je pretresla više lokacija, uhapsila nekoliko osoba, te pronašla marihuanu, indijsku konoplju i hašiš, potvrđeno je “Nezavisnim” iz policije.

U akciji su učestvovali pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka, Policijske stanice za intervencije Banjaluka, te Policijske stanice Srbac.

“Policijski službenici Sektora kriminalističke policije su u petak, u banjalučkom mjestu Debeljaci, iza kuće vlasništvo T.N., pronašli i privremeno oduzeli zasad od 13 stabljika biljke koja po svom izgledu asocira na indijsku konoplju”, naveli su iz CJB Banjaluka.

Isti dan su pripadnici Policijske stanice Srbac, oko 18.30 časova, u mjestu Kukulje, opština Srbac, pronašli i oduzeli zasad od sedam stabljika indijske konoplje.

“Operativnim radom je utvrđeno da taj zasad pripada B.S. iz mjesta Kukulje, opština Srbac. U toku je rad na pronalasku tog lica i lišenje slobode”, saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Akcija je nastavljena tokom ovog vikenda, kada su pripadnici Policijske stanice za intervencije Banjaluka na području ovog grada kod četiri osobe pronašli i privremeno oduzeli marihuanu, a kod jednog lica hašiš.

“U Ulici Duška Koščice, juče oko 4.20 časova, kod S.O. iz Banjaluke, pronađeno je 0,6 grama marihuane. Dan ranije, oko 21.45 časova, u Ulici Mladena Stojanovića, kod B.B. i D.U., oba iz Gradiške, pronađeno je ukupno 2,04 grama marihuane”, saopšteno je iz policije.

U subotu, u 23 sata, u Gundulićevoj ulici u Banjaluci, kod B.I. iz Kotor Varoša, policija je pronašla 2,04 marihuane.

“A u petak, oko 12 časova, u Ulici Sime Šolaje, kod maloljetnog lica iz Banjaluke pronađeno je 0,55 grama hašiša u plastičnoj vrećici”, naveli su iz policije.

Prema riječima Markanovićeve, nad uhapšenima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su pušteni na slobodu.

“Protiv njih će nadleženom tužilaštvu biti podnesen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela ‘Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga’.  Sa akcijom ‘Plantaža’ policijski službenici će nastaviti i u narednom periodu”, naglasila je Markanovićeva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender