01. 10. 2020.
Završna izložba radova sa Kolonije

Završna izložba radova sa Kolonije

Završna izložba radova sa Kolonije

PONEDELJAK 13. juli 2015. godine je datum, koji će, sasvim sigurno, ostati trajno zapisan kao jedan od izuzetno značajnih datuma u kulturnom životu grada Banjaluka. Tog dana je  promovisana PRVA faza Projekta „ Kultura za Banjaluku „ , odnosno otvorena je PRVA Međunarodna umjetnička kolonija „ Banjaluka 2015. „.

Organizatori Kolonije:  Turistička organizacija  grada Banjaluka,  Centar za edukaciju i rad sa djecom i omladinom  „ MIS „ Banjaluka i Centar za kulturne i promotivne djelatnosti  „ Primera MLLL „ Banjaluka, su, među više desetina pristiglih Prijava, za rad na Koloniji odabrali najkvalitetnije Autore.

Učesnici ovogodišnje Kolonije su bili: Ana Cvejić Beograd, Branka Bondžić Đuričić Beograd, Dalibor Milojković Paraćin, Ivan Kocić Beograd, Maja Beganović Beograd,  Nevena Milašinović Banjaluka, Predrag Čomagić  Vrnjačka banja i Radmila S. Šijan Novi sad.

U saradnji sa kompanijom Compex Banjaluka urađen je veoma kvalitetan kolor katalog radova nastalih na koloniji, a sa čelnim ljudima Narodnog pozorišta RS dogovoreno je održavanje Završne izložbe likovnih radova sa  Umjetničke kolonije.

Izložba će biti svečano otvorena u  srijedu 16. septembra u 20 časova i trajaće do 16. oktobra. Izložba će biti prodajnog karaktera sa ciljem obezbjeđenja potrebnih finansijskih sredstava za finansiranje Umjetničke kolonije u idućoj godini.

Otvaranje Izložbe će ujedno biti i prilika da se promovišu naredne aktivnosti  Asocijacije za Unapređenje i Promociju Turizma, Umjetnosti i Kulture „ AUPTUK „, odnosno Multimedijalni MEGAprojekat Banjaluka od kvarta do kvarta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender