23. 09. 2020.
Banja Luka: Počinje jubilarni 20. Sajam knjiga

Banja Luka: Počinje jubilarni 20. Sajam knjiga

Banja Luka: Počinje jubilarni 20. Sajam knjiga

Rukovodilac sajma Petra Ivić rekla je da će na sajmu učestvovati brojne izdavačke kuće iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i regiona.

“Posjetioci će imati priliku da se ‘druže’ sa izdavačkim kućama ‘Laguna’, ‘Kretivni centar’, te ‘Algoritam’ i ‘Dereta’iz Beograda, ‘Sezambuk’ iz Zrenjanina, zatim kućama ‘Mate’ iz Gruda, ‘Begen’ Zagreb/Sarajevo, kao i mnogim drugim izdavačima”, rekla je Ivićeva za Srnu.

Na sajmu će učestvovati Zavod za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva, Zavod za udžbenike iz Beograda, te Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske, na čijem štandu će biti predstavljeno nekoliko kulturnih institucija Srpske kao što su Muzej savremene umjetnosti Narodno pozorište, Dječije pozorište, Udruženje izdavača Republike Srpske.

“Biće održana promocija novog romana LJiljane Habjanović Đurović i knjige Miodraga Lazarevića `Buncanje`, ovogodišnjeg dobitnika prve nagrade konkursa Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo `Zlatna sova`”, istakla je Ivićeva.

Ona je dodala da očekuje veliki odziv posjetilaca sajma, među kojima su veoma značajne organizovane posjete učenika osnovnih i srednjih škola.

Organizator ovogodišnjeg sajma je preduzeće “Glas Srpske”. Cijena ulaznice biće, kao i prethodnih godina, jednu KM, a Sajam će biti otvoren do 21. septembra.

Sajam će za posjetioce biti otvoren od 10.00 do 20.00 časova. Svečano otvaranje biće danas u 17.00 časova, kada će pozdravnu besjedu održati književnik iz Srbije Dragan Velikić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender