27. 09. 2020.

Dodik promijenio prijedlog: Poslanicima prvog saziva po 800 KM

Dodik je istakao da je to fer prema ljudima koji su u političkom smislu poveli srpski narod 1991. godine i koji su zbog toga prošli ogromnu torturu.
“Moj prijedlog će biti da se primanja svedu na prosječnu platu, a to je 800 KM, i da ta primanja nemaju nasljednog reda, odnosno da se primaju samo za života korisnika”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da će predložiti da se za ta primanja ne izdvajaju nova sredstva nego da se postojećoj poslaničkoj strukturi za taj iznos umanje primanja i da se to plati kroz neku vrstu solidarnosti.

Dodik je naglasio da su neki od poslanika prvog saziva Narodne skupštine odležali teške zatvore, navodeći primjer bivšeg predsjednika Republike Biljane Plavšić i predsjednika Narodne skupštine Momčila Krajišnika.

“Mnogi su procesuirani na sudovima u BiH, a mnogi nisu sigurni da i danas mogu da mirno žive. Neki od njih nemaju nikakav status i jedini način bio bi da se to obuhvati”, poručio je Dodik.

Komentarišući okupljanje stotinjak bivših boraca ispred Narodne skupštine Republike Srpske, koji su protiv usvajanja ovakvog zakona, Dodik je rekao da je to čista politizacija.

“To što je SDS organizovao akciju da ne dođe do usvajanja zakona govori o nekim drugim stvarima. Oni napadaju mene za raskol u SDS-u. Mene, kao političara, SDS u ovim danima ne zanima, zanima me samo u vrijeme izbora, a u posljednjih deset godina sam svaki put pobjeđivao SDS”, istakao je Dodik.

On je dodao da je SDS kao loša ekipa koja će izaći na teren i da će je SNSD pobijediti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender