27. 09. 2020.

Topić: Za šest mjeseci kroz naplatne rampe prošlo 750.000 vozila

“Od 750.000 vozila, najbrojnija su vozila iz prve kategorije, odnosno putnička, njih gotovo 700.000 ili skoro 94 odsto”, istakao je Topić.

On je dodao da je u proteklih pola godine autoputem Gradiška – Banjaluka prošlo i nešto više od 15.000 vozila druge i treće kategorije, kao i više od 18.000 hiljada vozila četvrte kategorije.

“Gledajući na dnevnom nivou, prosječan broj prolazaka od marta, kada je počela naplata putarine, pa do septembra, postepeno je rastao i danas iznosi oko 5.000 vozila po danu”, naglasio je Topić.

Najviše prolazaka, navodi Topić, evidentirano je tokom jula i avgusta, u jeku sezone godišnjih odmora. Tokom jula, autoputem je prošlo blizu 137.000 vozila, dok je u avgustu taj broj porastao do 154.000.

“Podaci pokazuju da je sve manje onih koji, izbjegavajući plaćanje putarine, idu magistralnim putem kroz Laktaše umjesto autoputem”, tvrdi Topić.

Prema njegovim riječima, “Autoputevi Republike Srpske” su od samog početka naplate korisnicima ponudili i mogućnost elektronske naplate kao brži, jednostavniji i jeftiniji načina plaćanja putarine.

U proteklih šest mjeseci 540 korisnika kupilo je TAG uređaje za elektronsku naplatu putarine.

Cijena TAG uređaja je 40 KM, a na iznos koji korisnik uplati na svoj račun, dobija popust od 15 odsto, zbog čega je ovaj vid naplate putarine posebno pogodan za korisnike, koji svakodnevno putuju autoputem.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender