18. 09. 2020.
OTKRIVEN LITVANSKI TAJNI PLAN: Evo kako namjeravaju da zaustave Tea! (VIDEO)

OTKRIVEN LITVANSKI TAJNI PLAN: Evo kako namjeravaju da zaustave Tea! (VIDEO)

OTKRIVEN LITVANSKI TAJNI PLAN: Evo kako namjeravaju da zaustave Tea! (VIDEO)

Pred dvoboj sa Srbijom u Litvaniji se sa dozom strepnje izgovara samo jedno ime – Miloš Teodosić.

Plejmejker košarkaškog tima Srbije igra košarku sa “druge planete” na ovogodišnjem Eurobasketu, pa je i logično što su svi rivali do sada pripremali specijalnu taktiku baziranu isključivo na tome da se “uhapsi” Teodosić metodom “flastera”, ali do sada ta praksa nije davala pravog rezultata, pošto je lucidni Valjevac uvek bio korak ispred svakog čuvara.

Da li Litvanci možda imaju lijek za najkreativnijeg organizatora igre koji se pojavio u Evropi u poslednjoj deceniji? Tvrde – imaju!

Mediji iz ove baltičke zemlje u kojoj je košarka sport broj jedan, a sve ostale zanimacije sa loptom i bez nje daleko, daleko iza po popularnosti, u tančine su analizirali igru Miloša Teodosića, i evo šta su zapazili.

Ne, ne može ni policija da ga zaustavi – naslonili su se Litvanci na šaljivu izjavu selektora Češke o tome kako je nemoguće “konvencionalnim sredstvima” parirati srpskom pleju.

Na to su dodali: Ne može ni policija, ali evo ko može i ko ga je uvijek stopirao:

– Teodosićeva noćna mora zove se Olimpijakos! – aludiraju na mečeve koje je prethodnih godina srpski as igrao u dresu CSKA protiv svog bivšeg kluba na završnim turnirima Evrolige i u kojima je, kao po pravilu, igrao ispod svojih standarda, samo zato što su ga Grci “paralisali” u ofanzivi.

Litvanci su uz tekst “okačili” i nekoliko video klipova na kojima ukazuju na to kako su Grci sa mnogo pažnje i stalnim preuzimanjem igrali odbranu protiv Teodosića.

SITUACIJA 1 (18:43 minut)

https://youtu.be/Z30_z_b7yYw

Litvanci podsjećaju na sada već epsko finale Evrolige 2012. i najbolnijeg poraza Moskovljana u mečevima za trofej, proiv Atinjana, pogotkom Printezisa u poslednjim sekundama utakmice u kojoj su Rusi vodili i sa 20 razlike. Teodosić je taj meč završio sa 15 poena, ali – apostrofiraju, i sa samo 3 asistencije, 5 izgubljenih lopti i indeksom korisnosti 6.

Defanzivci Olimpijakosa dobro su znali odakle im prijeti najveća opasnost, pa su limitirali protok lopte od Teodosića ka saigračima, a za to su koristili provjereni recept: Preuzimanje Teodosića na koga centar protivnika izađe toliko visoko da mu, pod jedan, blokira “pik end rol” akciju, i pod dva, ne dozvoli mu ni da uputi šut ka košu . U takvoj situaciji jedini izbor je ulaz, ali kroz reket koji je obično  dobro napunjen, pa se to obično završavalo promašajima.

SITUACIJA 2 (08:55 minut)

https://youtu.be/Z30_z_b7yYw

Godine su prolazile, ali je scenario bio isti: Olimpijakos dobija CSKA, a Teodosić u tim utakmicama nikad ne blista.

Na Fajnal foru 2013. ponovo su se susreli grčki i ruski tim, u polufinalu ovog puta, uz mizeran učinak srpskog košarkaša: 5 poena i inedksom – 1!

Konačno, i u trećem odmjeravanju snaga ova dva tima, koji se dogodio na prethodnom fajnal-foru, viđen je identičan prizor: Pobjeda Grka i Teova loša partija: 8 poena, 6 izgubljenih lopti i samo JEDNA asistencija. Indeks korisnosti – NULA!

U teoriji, ova iscrpna analiza Litvanaca izgleda kao da može da bude od koristi njihovom nacionalnom timu.

Ali, pitanje za njih njih: Ako pronađete način da zaustavite Tea, kako ćete Bjelicu, Ercega, Raduljicu, Bogdanovića, Kalinića ili Nedovića?

 

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender