01. 10. 2020.
Olimpijski bazen na remontu u sred sezone

Olimpijski bazen na remontu u sred sezone

Škola plivanja za djecu i odrasle osobe sa invaliditetom

Školu plivanja, koja se realizuje u sklopu projekta „IN – Implementacija UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom u BiH“, koji od jula 2013. godine finansira Evropska unija, je nastavak aktivnosti od prošle godine kada je kroz obuku prošlo više od 50 djece i odraslih sa invaliditetom. Škola plivanja ocijenjena je kao veoma uspješna i korisna kako od strane samih korisnika i njihovih porodica, tako i od strane zaposlenih na bazenu jer im je ovo bio prvi put da rade sa ovom populacijom. Kroz školu plivanja prošle godine prošlo je oko 80 osoba sa invaliditetom, a neki od njih su se po prvi put susreli sa plivanjem.

Plivanje je idealna aktivnost za osobe sa invaliditetom zato što voda pruža sigurno okruženje za učenje novih vještina koje se ne bi mogle izvesti na suhom zbog uticaja gravitacije i drugih ograničavajućih faktora. Za osobe sa invaliditetom plivanje unapređuje fizičke sposobnosti, poboljšava pokrete tijela i doprinosi sveopštem blagostanju; pospješuje nezavisnost i vjeru u sebe,  povećava samopouzdanje i doprinosi boljoj kvaliteti života.

Časove plivanja će voditi obučeni i kvalifikovani treneri, a časovi će se održavati dva puta sedmično naGradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

Prijave koje uključuju ime i prezime, godine starosti, kontakt informacije (telefon, e-mail) i tip invaliditeta potrebno je dostaviti  do 30. septembra 2015. na mail: mprotic@hcabl.org ili na broj telefona +387 51 432 753.

Broj prijava je ograničen.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender