25. 10. 2020.
UEFA presjekla: Hrvatima oduzet bod zbog svastike!

UEFA presjekla: Hrvatima oduzet bod zbog svastike!

UEFA presjekla: Hrvatima oduzet bod zbog svastike!

Hrvatskoj reprezentaciji i službeno je oduzet jedan bod zbog “svastike” na Poljudu tokom kvalifikacionog duela s Italijom u junu. Disciplinska komisija UEFA juče je odlučivala o žalbi FS Hrvatske, a danas je stigla konačna kazna: “Hrvatskoj neće biti vraćen ranije oduzeti bod!”

Informaciju je objavila italijanska državna agencija ANSA, iz izvor UEFA, a zvanična potvrda očekuje se uskoro, piše Germanijak.hr.

Podsjetimo, UEFA je prvobitnu kaznu „odrezala“ još 23. jula, a osim minus jednog boda, FS Hrvatske je dobio i novčanu kaznu od 100.000 evra, kao i zabranu gledalaca na iduće dvije domaće utakmice (Bugarska 10. oktobra ove godine i Turska 9. septembra 2016. u kvalifikacijama za SP), s tim da susret protiv Bugarske ne smije biti odigran na Poljudu.

Hrvatska će tako u preostala dva kola kvalifikacija za EP bez navijača i s bodom manje. Hrvati ostaju treći na tabeli, ali sa 14 umesto 15 bodova. Taj jedan bod Hrvatskoj vrlo vjerovatno ne bi ništa značio u borbi za prva dva mjesta, ali svakako bi dobrodošao u borbi za najbolju trećeplasiranu reprezentaciju. Ne pobjedi li Hrvatska protiv Bugarske i Malte, ovaj oduzeti bod mogao bi je koštati odlaska na EP u Francusku.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender