27. 09. 2020.

Verzija “Facebook na poslu” stiže krajem godine

NJUJORK – Kompanija “Facebook” nastavlja svoje širenje i najavljuje da će uskoro lansirati verziju svoje društvene veb mreže za firme – “fejsbuk na poslu” (Facebook at Work).

Probna verzija (beta verzija) veb sajta napravljenog specijalno da olakša komunikaciju među kolegama postoji još od početka 2015.

Taj pilot program će, međutim, uskoro biti okončan, pošto će “Facebook” do kraja godine zvanično lansirati društvenu mrežu namijenjenu firmama.

Facebook at Work bi trebalo da omogući korisnicima razgovor sa kolegama, dijeljenje dokumenata, kontaktiranje drugih profesionalaca… poput mreže LinkedIn.

Prednost Facebookove profesionalne mreže je u tome što nudi interfejs, kog velika većina korisnika poznaje, tako da neće biti potrebna nikakva edukacija, objavljeno je na veb portalu 01net.com.

“Facebook” planira da zarađuje na novoj mreži tako što će pristup biti besplatan, ali će morati da se izdvoji novac za pristup svim funkcijama. Međutim, kako kažu u “Facebooku”, kompanijska politika o tome šta će se plaćati, a šta će biti besplatno, još se utvrđuje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender