19. 09. 2020.
Mađari postavili čelična vrata na granici sa Hrvatskom, Horgoš prazan na Batrovcima kolone

Mađari postavili čelična vrata na granici sa Hrvatskom, Horgoš prazan na Batrovcima kolone

Mađari postavili čelična vrata na granici sa Hrvatskom, Horgoš prazan na Batrovcima kolone

ZAGREB – Mađarske vlasti su postavile čelična vrata na svojoj strani graničnog prelaza se Hrvatskom Baranjsko Petrovo Selo – Beremend, javljaju hrvatski mediji.

Tamo se nalazi dosta radnika, a u pripremi je i bodljikava žica, javio je HRT .

Stigli su i bageri, mašine za čišćenje terena, mašine za nabijanje stubova za ogradu, žica za ogradu, bodljikava žica i počela je izgradnja ograde.

Na granični prelaz Beremend stigao je konvoj oklopnih vozila, a ministarstvo obrane pozvalo je na mobilizaciju rezervnog sastava vojske.

Na graničnom prelazu Horgoš 1, koji je danas otvoren, putnički i teretni saobraćaj se normalno odvija, dok je na Batrovcima situacija i dalje komplikovana, jer kamioni čekaju u kilometarskim kolonama.

Šef smjene za teretni prevoz na Horgošu 1 Igor Jovanović rekao je da su na ulazu u Srbiju trenutno svega dva vozila, a na izlazu oko dvadesetak.

– Očekujemo da će narednih sati vozači teretnih vozila skrenuti sa Kelebije na ovaj granični prelaz, te da će se povećati saobraćaj na Horgošu 1 – rekao je on.

Obustavljen željeznički saobraćaj kroz Hrvatsku
Slovenačke željeznice obustavile su danas potpuno međunarodni saobraćaj na graničnim prelazima s Hrvatskom, a željeznički saobraćaj obustavljen je i na graničnim prelazima sa Srbijom i Mađarskom, objavile su danas Hrvatske željeznice.

Nakon odluke, koja je donesena zbog vanredne situacije vezane za prihvat izbjeglica, Slovenačke željeznice uvele su dodatni prevoz autobusima na relacijama Dobova – Zagreb, Rogatec – Ðurmanec, Središče – Čakovec, Ilirska Bistrica – Rijeka – Ilirska Bistrica, Pula – Buzet – Pula.

Vozovi na relaciji Buzet – Podgorje – Buzet se obustavljaju.

Na terminalu za putnički saobraćaj na ovom graničnom prelazu kažu da se saobraćaj odvija normalno, da nema gužvi, niti zadržavanja.

Na graničnom prelazu Batrovci ka Hrvatskoj, teretni saobraćaj se, kako Tanjugu objašnjava vođa smene Dušan Baćanov, odvija otežano.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender