26. 09. 2020.
U Teksasu se spremaju: Smak svijeta 28. septembra, nakon pomračenja Mjeseca

U Teksasu se spremaju: Smak svijeta 28. septembra, nakon pomračenja Mjeseca

U Teksasu se spremaju: Smak svijeta 28. septembra, nakon pomračenja Mjeseca

Pastor iz Teksasa Džon Hejgi upozorava da bi astorološki fenomen koji ćemo ugledati na nebu 28. septembra, mogao da dovede do smaka svijeta. Riječ je o pomračenju „krvavog Supermjeseca“.

Četvrto pomračenje tokom perioda od dvije godine poklopiće se, ističe američki pastor Džon Hejgi, sa jevrejskim praznikom Sukot.

Tokom pomračenja Mjesec će dobiti crveni odsjaj, zbog čega je dobio ime „krvavi Mjesec“. Zbog veličine, 29. septembra Luna će biti i Supermjesec, piše Dejli mejl.

Vjerovanje da ovakav nebeski događaj znači početak užasnih događaja bazira se na odlomku u Bibliji u kojem se navodi da će se „Sunce pretvoriti u tamu, a Mjesec u krv prije nego što od Gospoda dođe veliki i užasni dan“.

Iako su prethodna tri „krvava Mjeseca“ protekla bez smaka svijeta, pojedini vjernici strahuju i pripremaju se za apokalipsu.

Među njima je i pastor Džon Hejgi koji je o opasnostima koja prijete čovječanstvu napisao knjigu Four Blood Moons: Something Is About to Change (Četiri krvava Mjeseca: Nešto će se promijeniti).

„Bog nam je slao signale na Zemlju i nismo ih prihvatili. Dva krvava Mjeseca u 2014. i 2015. godini ukazuju na dramatične događaje na Bliskom istoku, a kao rezultat, promijeniće se cijeli svijet“, upozorava Hejgi.

Pomračenje Zemljinog prirodnog satelita je kao spektakularna astronomska pojava često u prošlosti tumačeno kao loš znak koji najavljuje propast nekog poduhvata.

Primjer za to je pomračenje koje se desilo 22. maja tokom turske opsade Carigrada 1453. godine, koja je okončana padom grada i slomom Vizantijskog carstva.

Astronomi poručuju da je riječ o spektakularnom prizoru kojem se oni posebnu raduju, a zbog različitog položaja na Zemlji nisu svi stanovnici planete u mogućnosti da uživaju u njemu.

(RTS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender