25. 09. 2020.
Vučić: Dobro organizovan napad, budala ima svuda

Vučić: Dobro organizovan napad, budala ima svuda

Danas hitna sjednica vlade Srbije povodom sankcija Hrvatske

Vlada Srbije održaće danas hitnu sjednicu povodom jednostranih sankcija koje je Hrvatska uvela protiv Srbije, javlja RTS. Premijer Srbije Aleksandar Vučić zakazao je hitnu sjednicu Vlade za 14.30 časova.

RTS prenosi da se očekuje da sva ministarstva pripreme mjere za zaštitu državne teritorije, nacionalnog i ekonomskog interesa i ozbiljan odgovor na politiku Vlade Hrvatske.

Vučić je na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji za novinare zatražio od hrvatskih vlasti da povuku odluku o zaustavljanju teretnog saobraćaja na graničnom prelazu Batrovci, upozorivši da će Srbija u suprotnom preduzeti pravne mjere, a ukoliko to ne da rezultat povući će i kontramjere.

“Hrvatska se zaustavljanjem teretnog saobraćaja ponaša neodgovorno, a, ukoliko to bude potrajalo, moraćemo da uvedemo kontramere, koje će više pogoditi Hrvatsku od nas”, rekao je Vučić.

On je ukazao da je Srbija suočena više mjeseci sa talasom izbjeglica, a nije slala neodgovorne izjave, niti je ikada zaustavljala saobraćaj.

“Mi puštamo sve kamione koji dolaze iz Hrvatske, a oni ne puštaju nijedan iz Srbije u Hrvatsku. Naše strpljenje neće trajati do veka”, rekao je Vučić.

On je zamolio EU da upozori svoju članicu da se ne ponaša tako, jer to nije samo antievrpsko ponašanje, već je protiv svakih civilizacijskih normi.

Kolone kamiona iz pravca Srbije na graničnom prelazu Batrovci – Bajakovo, koji je juče jedini bio otvoren za teretni saobraćaj između Srbije i Hrvatske, bile su dugačke i po 10 kilometara.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender