26. 10. 2020.
Kamiondžije blokirale granicu, propuštaju vozila sporadično

Kamiondžije blokirale granicu, propuštaju vozila sporadično

Kamiondžije blokirale granicu, propuštaju vozila sporadično

Vozači kamiona su svojim vozilima blokirali granični prelaz Batrovci na ničijoj zemlji između Srbije i Hrvatske, javlja reporter N1 sa lica mjesta. Vozači kamiona sporadično propuštaju putnička vozila i u jednom i u drugom smjeru.

Uprava carina prethodno je saopštila da je oko 16.15 u potpunosti odblokiran granični prelaz Batrovci ka Hrvatskoj. Reporter N1 sa lica mjesta dobio je informacije da je dozvoljen prelaz samo kamionima sa kvarljivom robom i opasnim materijama.

Kolona kamiona dugačka je 15 kilometara, ima više stotina kamiona koji stoje. Stajanje na graničnom prelazu stvara veliku štetu vozačima jer svi imaju ugovorene poslove, tako da ih jedan dan čekanja, kako kažu, košta 300 pa i više evra.

Pojedini vozači pokušali su da se okrenu i pronađu neku drugu rutu, ali to nije moguće pošto su već najavili na kojim će graničnim prelazima preći. 

Hrvatska carina puštaće preko graničnog prelaza Bajakovo svu kvarljivu robu, odlučeno je u utorak u Vladi, a za sprovođenje odluke na terenu je zadužena Carina koja će kontrolisati prolaz robe, potvrđeno je za N1 Zagreb.

Hrvatske granične vlasti su od ponoći između nedjelje i ponedjeljka zatvorile za teretni saobraćaj na prelazu Bajakovo, jedini koji je na granici sa Srbijom ostao otvoren od početka izbegličke krize, što je duž utoputa na srpskoj strani stvorilo kolonu dugu desetak kilometara i otežalo normalan saobracaj.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender