27. 09. 2020.
Vučić: Dobro organizovan napad, budala ima svuda

Vučić: Dobro organizovan napad, budala ima svuda

Vučić: Spremne kontramjere za Hrvatsku, rok do sutra u ponoć

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vlada Srbije pripremila paket mjera za odbranu svojih ekonomskih interesa, koji će biti primijenjen ukoliko u narednih 30 časova ne bude postignut dogovor sa Hrvatskom o transportnom saobraćaju.

Vučić kaže da ga je Vlada Srbije na današnjoj sjednici ovlastila da vodi razovore sa rukovodstvom Hrvatske, te izrazio uvjerenje da će dogovor biti postignut.

“Ukoliko ti razgovor ne uspeju, Vlada je spremila paket mera koji bi Srbija preduzimala od 24. septembra u ponoć radi odbrane sebe i svojih ekonomskih interesa”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade i Biroa za koordniaciju rada službi bezbjednosti.

On je pojasnio da su mjere predviđene u tri nivoa – političke, pravne i ekonomske prirode, te izrazio nadu da ni jedne neće morati da budu primijenjene.

Vučić je podsjetio da je prije 42 do 43 časa zabranjen ulaz kamiona iz Srbije u Hrvatsku, što je jednostrana mjera Zagreba koja je u suprotnosti sa Sporazumom o stabilizacijii pridruživanju koji je potpisan sa EU, kao i sa dogovorima Srbije i Hrvatske.

Premijer Srbije je najavio da će večeras i ujutru nastaviti razgovore sa premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem, sa kojim je razgovarao i danas, u pokušaju da dogovorom riješi problem.

“Želim da sačuvamo regionalnu stabilnost i sigurnost i nadam se da ćemo kroz razgovore doći do dogovora i rešenja”, rekao je Vučić i dodao da je i Srbija imala veliki priliv migranata i da nikome nije zatvarala granične prelaze.

Ukoliko ne dođe do dogovora, kaže Vučić, Srbija će zarad zaštite svojih ekonomskih interesa biti prinuđena na kontramjere, koje neće nikome donijeti dobro.

Vučić je naglasio da djelimično otvaranje graničnog prelaza Batrovci-Bajakovo, na kojem se propuštaju samo kamioni iz Srbije sa kvarljivom robom iz Srbije, nije rješenje, jer se moraju zaštititi ekonomski interesi zemlje.

Premijer Srbije je izrazio nadu da će se, bez obzira na najnovije najave hrvatskih zvaničnika o tome da će granični prelazi biti i dalje zatvoreni, u Hrvatskoj naći dovoljno mudrih glava koje će biti za dogovor sa Srbijom u narednih 30 sati.

Povod današnje sjednice Vlade Srbije i Biroa za koordniaciju rada službi bezbjednosti bila je migrantska kriza i jednostrana odluka Hrvatske da zatvori granicu za transportni saobraćaj u i iz Srbije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender