27. 09. 2020.
Na meti vehabija ambasade Francuske i Austrije u BiH

Na meti vehabija ambasade Francuske i Austrije u BiH

Na meti vehabija ambasade Francuske i Austrije u BiH

MOSTAR – Službe koje se brinu za bezbjednost informisale su francusku i austrijsku Ambasadu u BiH da postoji bezbjednosna prijetnja, koju su otkrile partnerske bezbjednosne agencije.

Kako saznaje “Večernjak” izdanje za BiH, tokom nekoliko dana u avgustu u blizini ambasada u Sarajevu su se kretale sumnjive osobe. Provjerama je otkriveno kako se radi o osobama koje imaju austrijske tablice na vozilu te su u određeno vrijeme parkirale to vozilo nedaleko od zgrada i motrile na ambasade, ko ulazi i izlazi, kako se odvijaju smjene obezbjeđenja.

Detaljnim provjerama, iz Austrije su vrlo brzo dobili informaciju kako se radi o pripadnicima vehabijskoga pokreta koji žive u Beču.

Nakon ovoga mjere obezbjeđenja ambasada su pooštrene.

Vehabije su, kako piše list, nakon izvjesnog vremena napustile Sarajevo, a nije poznato da li su o tome informisane službe bezbjednosti u BiH.

Radi se o osoba koje su porijeklom iz BiH I koje godinama žive u Austriji.

Ovo nije prvi put da su ambasade u BiH na meti radikalnih islamskih grupa. Nedavno su prijetnje dobile ambasade Saudijske Arabije I Japana. Američka ambasada u nekoliko navrata bila je na udaru, a posljednji napad izveo je Mevlid Jašarević koji je iz automatskog oružja pola sata pucao po zgradi Ambasade SAD, sve dok ga nije snajperskim pogotkom u nogu zaustavio pripadnik policije.

(Večernji.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender