21. 09. 2020.
OSUĐENI ČLAN “DRENIČKE GRUPE” POKUŠAO BJEKSTVO

OSUĐENI ČLAN “DRENIČKE GRUPE” POKUŠAO BJEKSTVO

OSUĐENI ČLAN “DRENIČKE GRUPE” POKUŠAO BJEKSTVO

Sami Ljuštaku, koji je zbog ratnog zločina osuđen na 12 godina zatvora kao član “Dreničke grupe”, pokušao je da pobjegne zatvorskom obezbjeđenju koje ga je dovezlo na pregled u Klinički centar u Prištini.
“Ljuštaku je pobjegao obezbjeđenju, ali su nadzornici Euleks policije, koji su pažljivo pratili njegovo kretanje, brzo reagovali i uhapsili ga u dvorištu Kliničkog centra”, saopštila je Kosovska policijska služba.

On je odmah vraćen u zatvor u Kosovskoj Mitrovici odakle je po nalogu Suda sinoć prebačen u zatvor “visokog obezbjeđenja” u selu Grdovac kod Podujeva.

Ljuštaku se u više navrata, uprkos zatvorskoj kazni izrečenoj zbog počinjenog ratnog zločina, slobodno kretao, odlazeći na utakmice ili na sastanke sa vrhom Demokratske partije Kosova Hašima Tačija.

Prije dvije godine, Ljuštaku je položio zakletvu na funkciji gradonačelnika Srbice, iako je bio u zatvoru u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Sudsko vijeće Euleksa Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici osudilo je u maju 11 članova “Dreničke grupe” na ukupno 59 godina zatvora za zločine počinjene tokom sukoba na Kosovu 1998. godine.

Ljuštaku, tadašnji komandant takozvane OVK za Drenicu, osuđen je na 12 godina zatvora, komandant Glavnog štaba OVK Sulejman Seljimi na osam, Jahir i Zećir Demaku i Hisni Tači na po sedam, dok su Agim, Driton, Baškim i Seljman Demaj, te Fadilj i Nedžat Demaku osuđeni na po tri godine zatvora.

Članovi “Dreničke grupe” osuđeni su zbog ratnih zločina, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistva za koja se pretpostavlja da su izvršena u logoru takozvane OVK u Likovcu, u oblasti Drenice, tokom 1998. godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender