27. 09. 2020.
Povučena odluka o kućnim ljubimcima

Povučena odluka o kućnim ljubimcima

Povučena odluka o kućnim ljubimcima

Predlagač je povukao prijedlog odluke o izmjeni Odluke o komunalnom redu, koja je podrazumijevala da stanari trebaju dobiti saglasnost svih etažnih vlasnika za držanje kućnih ljubimaca u stanu, saopšteno je iz Skupštine grada Banjaluka.

Ovaj prijedlog izmjene Odluke, stoga, neće biti razmatran na sutrašnjoj sjednici Skupštine grada.

Inače, ova izmjena Odluke nije dobila podršku Komisije za pravna pitanja. Uz to, građani su odlučnije nego ikada rekli ne. Na sajtu Skupštine grada ostavili su nebrojeno mnogo komentara protiv izmjene Odluke, a od njih 1673, koliko ih je glasalo, 70-80 odsto je bilo protiv ove izmjene.

Na glasanju Komisije tri člana su bila protiv, dva uzdržana, a jedan za.

Prema saznanjima Pressa, ova izmjena Odluke je, iako nije bila usvojena, već primjenjivana, pa su nam mnogi vlasnici kućnih ljubimaca prijavili da su morali prikupljati potpise i nositi ih u Komunalnu policiju da bi izbjegli eventualne kazne.

Vlasnici ljubimaca tako, bar za sada, mogu da odahnu, jer im po važećoj odluci za držanje kućnog ljubimca treba saglasnost samo predstavnika ZEV-a u kojoj žive.

Udruženja za zaštitu životinja Šapa u srcu i Kerber uputili su zajednički komentar Skupštini u kojem traže da se ova izmjena ne usvoji, već i da se pojedine tačke Odluke izmjene.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender