23. 09. 2020.
Beograd: Otkazani autobusi ka Banjaluci i Ljubljani

Beograd: Otkazani autobusi ka Banjaluci i Ljubljani

Beograd: Otkazani autobusi ka Banjaluci i Ljubljani

Redovne autobuske linije iz Beograda koje su jutros trebale da saobraćaju ka Hrvatskoj, otkazane su, kažu na Beogradskoj autobuskoj stanici. Avio-saobraćaj između Srbije i Hrvatske odvija se bez prekida, navode iz “Er Srbije”

Sa Beogradske autobuske stanice od jutros su otkazani polasci srpskih prevoznika za Hrvatsku.

Šef stanice BAS-a Slaviša Predolac rekao je RTS-u da će biće održani polasci u 20.30 za Split i u 23 časa za Karlovac, kao i u 16.15 za Zagreb, jer se radi o hrvatskim prevoznicima.

Tanjug je ranije prenio da su otkazani i polasci za Banjaluku, Ljubljanu, Francusku, jer saobraćaju preko hrvatske teritorije. Što se tiče polazaka za Italiju, oni će biti održani ali preko Mađarske.

“Naš prevoznik je jutros odvezao putnike do granice, putnici su uzeli svoje stvari i prelaz prešli pješke, gdje ih je čekao partner iz Hrvatske. Radi se o putnicima koji nemaju naše pasoše, a dvojica putnika sa srpskim pasošima su vraćena nazad”, rekao je Predolac.

Dodao je da su svi putnici koji su noćas sa BAS-a krenuli za Hrvatsku vraćeni u Srbiju i istakao da im je vraćen novac za autobusku kartu. Kako kaže, novac će biti vraćen svima koji ne uspiju da u potpunosti obave svoje putovanje.

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je jutros da se na graničnom prelazu Bajakovo na ulazu u Hrvatsku ne propuštaju vozila srpskih registracija, osim teretnih vozila s kvarljivom robom, navodeći da je državljanima Srbije prolaz dozvoljen.

Sa druge strane avio-saobraćaj između Srbije i Hrvatske odvija se bez prekida.

Putnici iz Beograda koji imaju pasoše Srbije jutros su bez problema doputovali u Zagreb, potvrđeno je u kompaniji “Er Srbija”.

Srpska avio-kompanija leti redovno za Zagreb, a povodom restrikcija koje je Hrvatska uvela prema građanima Srbije, u “Er Srbija” rekli su da nikakvih neprijatnosti do sada nije bilo i da se avio-saobraćaj odvija po planu.

(RTS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender