27. 09. 2020.
Marjanović oborio rekord Evrolige

Marjanović oborio rekord Evrolige

Marjanović otkrio najluđu vježbu uz koju se sprema za NBA

Srpski centar oduševljen radom i ambijentom u San Antoniju

Nesuđeni član košarkaške reprezentacije Srbije na minulom prvenstvu Evrope Boban Marjanovićporučio je da će srpski tim tek pokazati snagu i izrazio nadu da će biti deo tima na Igrama u Riju.

Visoki centar je pre dva dana konačno dobio “zeleno svetlo” lekara i počeo sa treninzima u San Antoniju. Ipak, pre nego što je uopšte počeo da radi sa loptom u igri “5 na 5″, Marjanović je morao da prođe specijalan tretman zbog povrede stopala, koja je sada prošlost.

Ovde sam već četiri nedelje, prvo sam radio u teretani, potom sam imao trčanje na traci u bazenu. To je u suštini traka za trčanje koja se spušta u bazen, tako da mi je voda bila do grudi – rekao je Bobi, i dodao:

– Zatim sam koristio vakum traku koja ti smanjuje kilažu prilikom trčanja, samim tim i opterećenje za stopalo. Tek posle svega toga, dobio sam dozvolu za bočne kretnje, dok skakanje nije dolazilo u obzir. Tek sada sam počeo da radim pet na pet. Ovde ništa ne prepušta slučaju, postepeno su mi dizali intenzitet treninga, uz konstantan nadzor.

Foto: Marko Todorović

Marjanović je izuzetno zadovoljan atmosferom u klubu i prijemom od saigrača.

– Slušao sam razne priče i mislio da ljudi preteruju. Ambijent koji vlada u klubu je možda i najupečatljiviji utisak. Kada si deo San Antonija osećaš se kao da si deo jedne velike porodice. Ne opterećujem se koliku ću imati minutažu, jer sam svestan da ću uz ovakav način rada i sa ovakvim stručnjacima sigurno napredovati.

MVP ligaškog dela Evrolige i doskorašnji centar Crvene zvezde nije igrao na Evropskom prvenstvu zbog zabrane novog tima, a mnogi stručnjaci smatraju da je upravo on bio karika koja je nedostajala Srbiji da ostvari bolji rezultat od četvrtog mesta.

Momci su se sjajno borili, bez poraza završili najjaču grupu na turniru i pokazali klasu. Ipak, dovoljan je jedan slab dan, kao onaj protiv Litvanije, da se ne poklope kockice, da malo padne koncentracija i da to bude kraj puta do medalje. Šteta, ali biće novih prilika da ova generacija ponovo pokaže snagu – izjavio je Marjanović.

Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima sada je najvažnije proći kvalifikacije za Rio.

– Ovaj tim treba da nastavi da se gradi. Medalje će sigurno doći, baš kao što je i selektor Ðorđević rekao.

On ne krije da mu je bilo veoma teško što nije bio u timu Srbije na EP, ali da ne želi da se vraća nazad.

Neke stvari su jednostavno jače od želje, ali nadam se da ću biti deo tima koji će igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a potom i u Riju. To odlučuje selektor, a na meni je da zaslužim mesto među najboljima.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender