25. 09. 2020.

Aerodrom Banja Luka: Razmišlja se o letu do Sankt Peterburga

Republika Srpska i Sankt Peterburg u narednom periodu mogu unaprijediti odnose, zahvaljujući relativno velikom tržištu ovog ruskog grada, a kao jedna od varijanti razmatra se i uvođenje redovne avio-linije između Banjaluke i Sankt Peterburga, rečeno je na sastanku ruske privredne delegacije sa rukovodstvom banjalučkog Aerodroma.

Direktor Aerodroma Miroslav Janjić rekao je da se u narednih nekoliko mjeseci očekuje konkretizaciju određenih sadržaja o kojima je danas bilo riječi, korištenjem međusobnih interesa i mogućnosti.

“Uvjeren sam da ćemo u narednom periodu, koristeći dobre namjere i potencijale Republike Srpske i veliko tržište Sankt Peterburga, pronaći interesne odnose koji će se moći nadograđivati i usavršavati”, rekao je Janjić.

On je dodao da trenutno, osim sa “Etihadom”, ima otvorenih razgovora o proširenju saradnje i sa drugim avio-kompanijama iz arapskih zemalja.

Generalni direktor transportnog preduzeća “KomGruz” iz Sankt Peterburga Anton Krivošejev rekao je da Sankt Peterburg ima drugu po veličini avio-kompaniju u Rusiji i da se kao jedna od varijanti razmatra uvođenje redovne linije između Banjaluke i ovog grada.

“Obećali smo generalnom direktoru aerodroma da ćemo usmjeriti sve svoje snage da organizujemo sastanak direktora aerodroma i ministra saobraćaja i veza sa predstavnicima naše avio-kompanije u decembru”, najavio je Krivošejev.

Dekan Saobraćajnog fakulteta u Doboju Perica Gojković rekao je da je ova visokoškolska ustanova zainteresovana za saradnju sa banjalučkim Aerodromom, kao i sa univerzitetima iz Sankt Peterburga, čiji su poziv za učešće na jednoj naučnoj konferenciji u decembru prihvatili.

“Naravno da će njihova znanja u oblasti saobraćaja biti od velike koristi i za nas i razvoj projekata u vezi sa razvojem Aerodroma Banjaluka”, rekao je Gojković.

Sastanku predstavnika ruske delegacije i rukovodstva Aerodroma Banjaluka prisustvovao je i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender